Συμμετοχή Μετώπου Αυτοδιάθεσης Ζωής και Ισότητας εκπαιδευτικών(Μ.Α.Ζ.Ι) στην συγκέντρωση των υγειονομικών

846

Για έναν Ελεύθερο Λαό σε Μια Ελεύθερη Ελλάδα

Τα μέλη του ΜΑΖΙ Αττικής συμμετείχαν και αυτό το Σάββατο στην συγκέντρωση των υγειονομικών στην πλατεία, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, κάνοντας τον παρακάτω χαιρετισμό:

Υγειονομικοί, πολίτες που αγωνίζεστε για την ελευθερία σας και την ελευθερία μας, είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας. Είμαστε εκπαιδευτικοί που δημιουργούμε  την πανελλαδική κίνηση ΜΑΖΙ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για να εκφράσουμε και να συντονίσουμε την αγωνία μας για την κατάλυση κάθε έννοιας ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος,  για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, για να υπερασπιστούμε την έννοια της ισότητας και της ισονομίας, την έννοια του ελεύθερου πολίτη.

Είναι πια τελείως απροκάλυπτος ο ολοκληρωτισμός του Κράτους. Σήμερα που τα νοσοκομεία άδειασαν από προσωπικό που νοσεί παρά τον εμβολιασμό του, τώρα που η άδεια για covid έγινε πέντε ημέρες,  ο Βασιλιάς είναι τελείως γυμνός. Έγινε ξεκάθαρο ότι η αναστολή της εργασίας σας δεν είχε κανένα υγειονομικό στόχο, πάρα μόνο από την μια μεριά την εκδίκηση σε  ανθρώπους που δεν υπακούν τυφλά την εξουσία  και από την άλλη την διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Είναι για αυτό, που αυτός ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία του εργατικού κινήματος, όχι απλά ως ένας συνδικαλιστικός αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία, αλλά ως ένας αγώνας  για την δημόσια υγεία,  για την Δημοκρατία και τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες . Είναι ένας αγώνας καθολικός, απέναντι σε μια σκοτεινή εξουσία που θέλει να τα πάρει όλα πίσω, από τα εργασιακά δικαιώματα, έως και την τελευταία ανάσα ελευθερίας του πολίτη. Είναι ένας αγώνας, βαθιά πολιτικός, για όσους θέλουν να μείνουν άνθρωποι, για αυτό είμαστε ΜΑΖΙ σας. Για αυτό καλούμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, όλους τους πολίτες να τον γενικεύσουν, γιατί δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη μπροστά στο αδιανόητο μιας Δυστοπίας καθολικού ελέγχου του πληθυσμού, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο κοινωνικό απαρτχάιντ για το τμήμα αυτών των απείθαρχων πολιτών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό υγειονομικών ίσως και κοινωνικών φρονημάτων.

Ήδη με την εισαγωγή των μνημονίων το 2010, καταλύθηκε σημαντικό κομμάτι της Λαϊκής Κυριαρχίας, παρά το Σύνταγμα. Τα μνημόνια όμως μονιμοποιήθηκαν και  οδήγησαν σε μια δύσκολη ζωή και στην φυγή στο εξωτερικό, στην αιμορραγία κύρια της  νεολαίας.

Τώρα επιχειρούν την μονιμοποίηση της έκτακτης κατάστασης, την μονιμότητα μιας ανυπόφορης ζωής.

Με την αντισυνταγματική διάκριση των πολιτών, η κοινωνία μας μεταβάλλεται σε ρατσιστική, αν όχι σε ολοκληρωτική κοινωνία.

Η πολιτική των Ναζί, ο φόβος, με χορό, όλα τα ΜΜΕ, είναι η το μέσο που χρησιμοποιείται για να περάσει αυτή η ολοκληρωτική πολιτική, μιας επί της ουσίας κοινοβουλευτικής δικτατορίας στην χώρα μας. Ο ίδιος ο Γκέριγκ, ο οποίος ως γνωστόν καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη και για συνομωσία για την κατάκτηση της απόλυτης εξουσίας,   όταν ρωτήθηκε από τον δικαστήριο για το πώς πείσανε τον λαό να τους ακολουθήσει, απάντησε: «Αυτό που χρειάζεται μια κυβέρνηση για να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους είναι ο φόβος. Εάν βρείτε κάτι για να τους τρομάξετε, μπορείτε   να τους κάνετε ό,τι θέλετε».

Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στην δεκαετία του 1930. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Ο γύψος θα σπάσει και η χούντα θα πέσει, μέσα από τους αγώνες μας. Η ζωή θα κερδίσει την νέα βιοπολιτική και τον θάνατο. Η βαθιά και πλατιά ενότητα,  είναι απαραίτητη σε αυτή την προσπάθεια απελευθέρωσης, που ήδη έχει ξεκινήσει  και δύναται να βαδίσει εκ των πραγμάτων και των αγώνων της, στη συνολική  χειραφέτηση και σε μια  πραγματική Δημοκρατία.

Νίκη στους υγειονομικούς, σημαίνει Νίκη για την Δημοκρατία, Νίκη για την Ελευθερία και για αυτό ο αγώνα σας είναι και αγώνας μας, πρέπει να γίνει  αγώνας παλαϊκός,  για έναν Ελεύθερο Λαό σε μια Ελεύθερη Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας