Συμβόλαιο θανάτου ΔΕΗ – καταναλωτών υπόγραψε η κυβέρνηση

3006
ΔΕΗ

Ξεπουλάει και τον ΔΕΣΦΑ.
Συμβόλαιο θανάτου για τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές συνομολόγησε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Συμφωνίας αξιολόγησης, που ισοδυναμεί με 4ο καταστροφικό μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία είναι ήδη ανυπόφορα, θα εκτιναχθούν σε νέα ύψη. Η αιτία είναι ότι οι καταναλωτές θα υποχρεωθούν να πληρώσουν νέες πιο αυξημένες τιμές για να ξοφλήσουν έως το 2022 τα οφειλόμενα δυσθεώρητου ύψους 735 εκ. ευρώ για απλήρωτες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας της ΔΕΗ (Κοινωνικό τιμολόγιο, επιδότηση νησιών κλπ.) των προηγούμενων πέντε ετών. Αντί να καλύπτει αυτά τα ποσά ο κρατικός προϋπολογισμός με τους τεράστιους φόρους που έχει επιβάλλει στον ελληνικό λαό, επιπίπτουν στους ώμους των αξιόπιστων καταναλωτών, ως ένα είδος αφανούς πρόσθετης φορολογίας, που ανεβάζει περαιτέρω τα τιμολόγια, με συνέπεια να καταστεί ακόμα πιο προβληματική η ΔΕΗ με πρόσθετους απλήρωτους λογαριασμούς στις ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές βουνό.
Την ίδια ώρα η Συμφωνία αξιολόγησης προβλέπει την πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής μαζί με τα ορυχεία της ΔΕΗ. Και επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει ιδιωτική ζήτηση σε τόσο εύρος για λιγνιτικές μονάδες που θα φθάσουν να συμπεριλαμβάνουν απαρχαιωμένες και ασύμφορες, οι πωλήσεις θα επεκταθούν κοψοχρονιά και σε χρυσοφόρες και ανεκτίμητης αξίας και ρόλου υδροηλεκτρικές μονάδες. Το πλήγμα στη ΔΕΗ θα είναι ανυπόφορο και θα γίνει η χαριστική βολή με την εκποίηση και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ.
Και επειδή τα μέτρα, μετά από εξειδίκευση, θα οριστικοποιηθούν και θα νομοθετηθούν μετά τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς (market test) μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, στο μεταξύ για να “απελευθερωθεί”, δήθεν, η αγορά αποφασίστηκε η μεγάλη αύξηση των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ.
Με αυτές τις ληστρικές ειδικές δημοπρασίες (ΝΟΜΕ) η ΔΕΗ, όπως έχει καταγγείλει ακόμα και η άφωνη και παρακολουθηματική Διοίκηση της, υφίσταται τεράστιες ζημίες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων.
Οι ζημιές προέρχονται από το γεγονός ότι η ΔΕΗ πωλεί υποχρεωτικά την πιο φτηνή ηλεκτρική παραγωγή της (νερά, λιγνίτες ανάλογα) στους ανταγωνιστές της σε τιμές κάτω του κόστους!!!
Τώρα με τη νέα συμφωνία συνομολογήθηκε να πωλούνται από τη ΔΕΗ ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες με ΝΟΜΕ (16% το 2017, 19% το 2018 και 22% το 2019) με συνέπεια οι ζημιές της ΔΕΗ, σε όφελος των ανταγωνιστών της, να γίνουν φανταστικές.
Θα τα ανεχθούν όλα τούτα και άλλα περισσότερα που θα δούμε, αν δημοσιευθεί η Συμφωνία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ο ελληνικός λαός;
θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει ενεργειακό προτεκτοράτο των πολυεθνικών και των εγχώριων συνεργατών του και οι Έλληνες πολίτες ενεργειακοί δουλοπάροικοι;
Ξεσηκωθείτε, γιατί χανόμαστε!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας