Συμβολικός αποκλεισμός του υπ. Οικονομικών από εφοριακούς και τελωνειακούς

1773
εφοριακοί

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης υπάλληλοι του υπουργείου, εφοριακοί και τελωνειακοί.
Απέκλεισαν συμβολικά την είσοδό του, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.
Οι τρεις Ομοσπονδίες του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλαδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών, κάνουν λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία».
Όπως αναφέρουν, «μετά από πολλές καθησυχαστικές υποσχέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας όσον αναφορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς καμία απολύτως λύση. Θεωρούμε αυτήν την τακτική παρελκυστική και τουλάχιστον υποτιμητική απέναντι σε εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση των στόχων που οδήγησε και στην αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας, προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς.
Οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει στο παρελθόν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και πώς αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται. Στην πρώτη ενημέρωση της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση, επαναβεβαιώθηκε η ευθεία διασύνδεση αυτής της μνημονιακής αξιολόγησης, με αποπομπές εργαζομένων από την ΑΑΔΕ που θα φέρουν μόνιμα και δια παντός το στίγμα του ακατάλληλου και του αποδιοπομπαίου τράγου.
Επιπλέον, η καθιέρωση των περιγραμμάτων θέσης και η σύνδεσή τους με την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, παραπέμπει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, δημιουργώντας υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων και μετατρέποντας τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις σε μια απέραντη ζούγκλα ανταγωνισμού και διαγκωνισμού, αντί να καλλιεργείται η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων».

Οι Ομοσπονδίες ζητούν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων, μισθολόγιο υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, σύστημα αξιολόγησης που να μη συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων, απόσυρση του Νόμου της αστικής και ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων και ιδίως των ελεγκτών και νομική θωράκιση των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας