Συγκρούσεις στο Ντονμπάς,4 Ουκρανοί-νεκροί.Πρώτη φορά 3πυρηνοκίνητα-ρωσικά υποβρύχια σε θέσεις μάχης!

841
πυρηνοκίνητα-ρωσικά υποβρύχια

Ένοπλη σύρραξη Ρώσων και Ουκρανών σημειώθηκε σήμερα στο Ντονμπάς ένδειξη της ολοένα αυξανόμενης κλιμάκωσης. Οι Ουκρανοί μετρούν 4 νεκρούς και 2 τραυματίες  σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας. 

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2019!

Το Κίεβο μετά την δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη εξέφρασε φόβους για κατάληψη των ουκρανικών θέσεων από ρωσικές δυνάμεις.

Έτοιμη για όλα η Μόσχα: 3 πυρηνοκίνητα υποβρύχια στην Αρκτική

Σε μια πρωτοφανή για τα ρωσικά ιστορικά χρονικά προχώρησε η Μόσχα η οποία έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ πως ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στην Ουκρανία θα αναζωπυρώσει όλα τα μέτωπα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατηγικό σχεδιασμό, τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους κρύβονται κάτω από στρώμα πάγου στην Αρκτική και παραμένουν αθέατα.

Το ρωσικό δόγμα προβλέπει αντεπιθετικό πυρηνικό πλήγμα στις ΗΠΑ σε περίπτωση ακόμη και συμβατικής σύγκρουσης

Ετσι στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στην ρωσική Ιστορία, 3 πυρηνοκίνητα υποβρύχια, δύο Delta IV και ένα Borei B, αναδύθηκαν ταυτόχρονα σπάζοντας 1,5 μέτρο πάγου στην Αρκτική σε απόσταση 300 μέτρων το ένα από το άλλο όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του ρωσικού Στόλου Nikolai Yevmenov.

Στην άσκηση “Umka-2021” περιλάμβανε ακόμη για πρώτη φορά πτήση μαχητικών MiG-31 και ανεφοδιασμός τους από τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού Il-78.

Τα μαχητικά πέρασαν το γεωγραφικό σημείο του Βόρειου Πόλου, εκτόξευση τορπιλών κάτω από τον πάγο και άσκηση με την ρωσική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου.

Δείτε το βίντεο που αποδέσμευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ

Η Ουκρανία δημιουργεί αδιαπέραστη αντιαεροπορική άμυνα στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία φοβάται ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον δυνάμεων της στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίεβο μετέφερε πέντε πυροβολαρχίες S-300 κοντά στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς

Μια συστοιχία S-300V1 αναπτύχθηκε δίπλα στο Kramatorsk μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα Buk. Oι Ρώσοι αναφέρουν πως το Κίεβο δημιουργεί αντιαεροπορική και αντιπυραυλική ομπρέλα πάνω από τα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου καλύπτοντας πλήρως το Ντονμπάς.

Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας: Ρώσοι στρατιώτες αφίχθησαν στο Ντονμπάς

Για πρώτη φορά σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε πως Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στο κατεχόμενο Ντονμπάς.

Επιπλέον το Κίεβο αναφέρει πως η Μόσχα μεταφέρει στρατεύματα υπό την μορφή ασκήσεων στην ανατολική Ουκρανία ενισχύοντας τις δυνάμεις του 1ου και του 2ου Σώματος Στρατού του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές ασκήσεις διεξάγονται στην περιοχή Ροστόφ και το Κίεβο καταγγέλλει πως οι Ρώσοι στρατιώτες περνούν τα σύνορα και εισβάλλουν στην ανατολική Ουκρανία ενισχύοντας τις δυνάμεις σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, ρωσική στρατιωτική φάλαγγα εντοπίστηκε στην Χερσόνησο του Κερτς να ενισχύει τις δυνάμεις στην Κριμαία.

ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες και δύο τραυματίστηκαν!

Εντωμεταξύ από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 4 Ουκρανοί στρατιώτες και δύο τραυματίστηκαν κοντά στο χωριό Shumy, βορειοανατολικά της Horlivka. Είχε πολύ καιρό να συμβεί τέτοια αιματηρή αντιπαράθεση.

Ο δημοσιογράφος Yuriy Butusov ανέφερε πως έλαβαν χώρα σκληρές συγκρούσεις με πυροβολικό, όλμους, χειροβομβίδες και όπλα.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε πως υπάρχουν φόβοι για ρωσική επίθεση κατάληψης ουκρανικών θέσεων στην περιοχή γι αυτό κάλεσε τον Ουκρανό ΥΠΑΜ να λάβει εσπευσμένα μέτρα.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Πηγή: Warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας