Συγκλονιστικοί και πάλι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

894
σάκκαρη
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε, ξανά, ιστορία -Για πρώτη φορά στο Νο5 του κόσμου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σταματά να… ξαναγράφει τα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού τένις. Γιατί αυτή τη φορά εξασφάλισε για πρώτη φορά άνοδό του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open, στην Ουάσινγκτον, με τη νίκη του επί του Μπενουά Περ. Και με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε ότι τη Δευτέρα θα περάσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην παγκόσμια κατάταξη και ότι θα ανέβει στο Νο5 του κόσμου! «Μόλις βρεθείς σε μια συγκεκριμένη θέση για πολύ καιρό, πραγματικά λαχταράς περισσότερα. Είμαι χαρούμενος με αυτή τη θέση. Για κάποιους μπορεί να μη σημαίνει πολλά, αλλά για εμένα σημαίνει, γιατί πίσω από αυτό είναι σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, που ανέβηκε μια θέση ψηλότερα.

Η πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open. Ο 20χρονος επικράτησε με 7-5, 6-0 του Μπενουά Περ σε 74 λεπτά. Ετσι, θα ακολουθήσει ένας «ελληνικός εμφύλιος» στο τουρνουά της Ουάσινγκτον. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο Νικ Κύργιος, αφού ο Ελληνοαυστραλός κέρδισε με 2-0 σετ (3-6, 3-6) τον Νόρμπερτ Γκόμπος. Ο Τσιτσιπάς με τον Κύργιο έπαιξαν μαζί στο διπλό πριν από λίγες ημέρες, στο Citi Open.

Σάκκαρη: Είμαι Σπαρτιάτισσα! -Με ανατροπή στον ημιτελικό του Σαν Χοσέ

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια σπουδαία νίκη, με ανατροπή, επί της Ελίνα Σβιτολίνα, για να περάσει στον ημιτελικό του τουρνουά τένις του Σαν Χοσέ.

Η Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 της αντιπάλου της (6-1, 6-7, 3-6). Μάλιστα, βρέθηκε να χάνει με 1-6 και 2-5 και «επιβίωσε» από τέσσερα match point για να πάρει τη νίκη, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στα προημιτελικά. Πέρυσι, η Σάκκαρη είχε φτάσει στον τελικό του τουρνουά του Σαν Χοσέ.

Σάκκαρη: Δεν ξέρω πού βρήκα τη δύναμη

Η Μαρία Σάκκαρη, όπως είναι φυσικό, δεν έκρυβε τη χαρά της μετά την επική ανατροπή που πέτυχε κόντρα στην Σβιτολίνα, η οποία την είχε αποκλείσει στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον τον προηγούμενο μήνα.

«Δεν ξέρω πού βρήκα αυτή τη δύναμη. Πιθανόν την έχω βαθιά μέσα μου. Είμαι Σπαρτιάτισσα, δεν το ξεχνάμε αυτό», δήλωσε η 24χρονη χαμογελώντας. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Έπαιζα πολύ κακό τένις, δεν κινούμουν, δεν αντιδρούσα καθόλου. Πραγματικά δεν ξέρω πώς κατάφερα να ξυπνήσω», συμπλήρωσε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας