Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων ετοιμάζει η Γερμανία

2153
βρόμικη

Στρατόπεδα συγκέντρωσης των υπό απέλαση μεταναστών και προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν μέχρι το φθινόπωρο στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο προΐσταται ως υπουργός ο συντηρητικός Βαυαρός Χορστ Ζέεχοφερ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ στην εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”, το υπουργείο θα υποβάλει μετά τις γιορτές του Πάσχα έγγραφο, που θα περιλαμβάνει τα βασικά σημεία υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων.
Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που θα λειτουργήσει και ως κέντρο απελάσεων υπό την ευθύνη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Στέφαν Μάιερ, πρόκειται να χρησιμεύσει ως μοντέλο λειτουργίας και άλλων ανάλογων που θα φτιαχτούν αμέσως μετά.
Πιθανοί τόποι λειτουργίας του νέου κέντρο απελάσεων είναι μεταξύ άλλων το Μάνχινγκ ή η Βαμβέργη στη Βαυαρία, όπου υπάρχουν ήδη δομές φιλοξενίας προσφύγων, που αποτελούν ενδιάμεσο σταθμό μετά τα κέντρα πρώτης υποδοχής εν αναμονή της λήψης αποφάσεων για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει.
Αντιδράσεις έχουν υπάρξει ήδη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γιεργκ Ράντεκ, προέδρου του Συνδικάτου Αστυνομικών στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία: “Δεν εκπαιδεύουμε αστυνομικούς για να αναλάβουν τη λειτουργία χώρων κράτησης”.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά της Αριστεράς, η εκπρόσωπος της οποίας, Ούλα Γέλπκε, δήλωσε ότι θεωρεί εν γένει λανθασμένη τη σχεδιαζόμενη λειτουργία των νέων κέντρων, καθώς οι μετανάστες θα απομονώνονται σε αυτά από τον υπόλοιπο πληθυσμό. “Σ’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική έρχεται να προστεθεί τώρα ως επιστέγασμα και το γεγονός ότι ο Χ. Ζέεχοφερ θέλει να αναθέσει τη διαχείριση των σχεδιαζόμενων κέντρων στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία – λες και οι πρόσφυγες είναι εγκληματίες που πρέπει να φυλάσσονται από την αστυνομία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας