Στο στόχαστρο η Τουρκία-Στέλνει με πτήσεις παράνομους μετανάστες στα πολωνικά σύνορα

669
Στο στόχαστρο η Τουρκία

Η ΕΕ έχει θέσει στο στόχαστρο τουρκικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο Λουκασένκο ώστε να τους στείλει κατά της Πολωνίας και των Βαλτικών Χωρών.

Η πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η ΕΕ αναζητά τρόπους επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες διακινητές ανθρώπων έστω κι αν αυτές είναι τρίτων χωρών (βλ. Τουρκία).

Ο Λουκασένκο εδώ και μήνες εργαλειοποιεί με τις ευλογίες αν όχι την καθοδήγηση της Μόσχας πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, υποχρεώνοντάς τους με τις κάννες των τυφεκίων στη πλάτη να εισβάλουν στις όμορες χώρες, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Ο Λουκασένκο σχεδίασε και εκτελεί μια νέα μεταναστευτική κρίση απαντώντας στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του καθεστώτος του. Φυσικά όμως έχει και συμπαραστάτες ένας εκ των οποίων είναι ο Ερντογάν ο οποίος μπλόκαρε στο ΝΑΤΟ την καταδίκη ακόμα του Λουκασένκο και των ενεργειών του και τυχόν κυρώσεις εναντίον του.

Τα τουρκικά αεροσκάφη εκτελούν κανονικά πτήσεις από και προς τη Λευκορωσία, μαζί με συριακά αεροσκάφη και ορισμένες εταιρείες των ΗΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας