Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι αγρότες – Αντιπαράθεση με ΜΑΤ

1441
αγρότες

Με 30 τρακτέρ συμμετείχαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Δερβενίου στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επ’ αφορμή των εγκαινίων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζootechnia».
Οι αγρότες έφθασαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα -μέχρι τις 15.30- η κυκλοφορία σε τμήματα το κέντρου της πόλης διεκόπη.
Αργότερα, τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να αποκαθίσταται.

Μικρής έκτασης επεισόδια στη νότια πύλη της ΔΕΘ ανάμεσα αγροτοκτηνοτρόφους και αστυνομικούς

Λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο -το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων- έκοψαν μια κορδέλα στη νότια πύλη της ΔΕΘ, «εγκαινιάζοντας» συμβολικά οι ίδιοι τη 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia».
Στο σημείο ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους της κλαδικής έκθεσης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.
Τελικώς οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο, ενώ λίγο από τις 6 το απόγευμα αναχώρησαν με τα τρακτέρ τους από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τον κόμβο Δερβενίου.
Σημειώνεται ότι η 10η έκθεση «Zootechnia» εγκαινιάζεται το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας