Στο Εφετείο σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν

1424
εφετείο

Εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο νεαρός πακιστανός μετανάστης είχε δολοφονηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε.
Οι δολοφόνοι, Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πρόκειται για άτομα που κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ρατσιστικό και συγκεκριμένα η πράξη των δραστών “τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ.“.
Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας