Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

1357
εφετείο

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τις αστονομικές Αρχές η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2017 στην Τουρκία.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, ώστε να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.
Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ παράλληλα θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.
Στην συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.
Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί.
Το βλέμμα είναι στραμμένο και στην Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου η οποία θα εκδώσει τις αποφάσεις επί των αιτήσεων ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας