Στοχοποίηση Αλεξανδρούπολης και Στενών του Βοσπόρου από ρωσικούς πυραύλους “Onyx”

1404
Στοχοποίηση Αλεξανδρούπολης και Στενών του Βοσπόρου

Η Μόσχα σε περίπτωση πολεμικής ρήξης με τις ΗΠΑ θα κτυπούσε με πυραύλους άμεσα όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Νέες απειλές από ρωσικής πλευράς για τα σχέδια του ΝΑΤΟ να περικυκλώσει τον Εύξεινο Πόντο και την Κριμαία μέσω Αλεξανδρούπολης, Βουλγαρίας, Ρουμανίας αλλά και Τουρκίας.

“Συστοιχίες υπερηχητικών πυραύλων “Onyx” έχουν στοχοποιήσει  χερσαίους στόχους σε Βαλκάνια (συμπεριλαμβανομένης Τουρκίας-Στενά του Βοσπόρου και Ελλάδος-Αλεξανδρούπολη).

Εξοπλισμένο με κεφαλή βάρους 300 κιλών, ο πύραυλος μπορεί να καταστρέψει οποιονδήποτε επίγειο στόχο ή συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων με εύρος στόχου άνω των 600 χιλιομέτρων.Αυτό το καθιστά πολύ επικίνδυνο για τους αντιπάλους της Ρωσίας”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από υποβρύχια, πλοία επιφανείας, αεροσκάφη και χερσαία παράκτια πυραυλικά συστήματα. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι ο πύραυλος είναι ενιαίος ως προς τους φορείς και καθολικός από την άποψη των στόχων »,  δήλωσε ο γενικός διευθυντής και σχεδιαστής του στρατιωτικού -βιομηχανικού συγκροτήματος NPO Mashinostroyenia »Alexander Leonov.

Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι για τις χώρες του ΝΑΤΟ ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά της Ρωσίας μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη νέων στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων.

«Αν η Συμμαχία φοβόταν μόνο τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τώρα θα σκεφτεί διπλά αφού οι πύραυλοι Onyx μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά χερσαίους στόχους, σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Γεωργία και Τουρκία ( μαζί με την Ελλάδα).

Όλες αυτές οι χώρες τώρα βρίσκονται κάτω από το δραστικό βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων κρουζ “Onyx” και αυτό ισχύει μόνο για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, για να μην αναφέρουμε άλλα μέρη του πλανήτη “, σημειώνει ο Ρώσος ειδικός.

Ο πύραυλος τύπου Κρουζ “Onyx” μπορεί να επιταχύνει έως 2,6 Mach και αυτό καθιστά την εξουδετέρωση του πρακτικά αδύνατη με τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας / πυραυλικής άμυνας στον οπλισμό των χωρών της περιοχής.

Ουσιαστικά τα Στενά του Βοσπόρου και η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έχουν ήδη τεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών  πυραύλων αυτού του τύπου, και αυτό αποτελεί τυπική ρωσική αντίδραση, ειδικά για την αμερικανική βάση στον Έβρο.

Το αντίστροφο όμως θα μπορούσε να ισχύει και από την Αλεξανδρούπολη βέβαια, αφού ένας αμερικανικός πύραυλος δεν θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα για να πλήξει τον ρωσικό στόλο του Εύξεινου Πόντου σε περίπτωση κρίσης.

Ουσιαστικά, η νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θέτει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή οποιασδήποτε σύγκρουσης στην περιοχή μας, και αυτό όπως όλα δείχνουν είναι γεγονός.

Η οποιαδήποτε πιθανή λόγω παγκόσμιας κρίσης ανταλλαγή πληγμάτων Αλεξανδρούπολης-Κριμαίας, θα ήταν μια αναμενόμενη κίνηση ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία, όπως το ίδιο θα συνέβαινε σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Στενά.

Η Αλεξανδρούπολη γίνεται εκ των πραγμάτων, μια από τις αμερικανικές βάσεις πρώτης προτεραιότητας για τους Ρώσους, ενώ ταυτόχρονα θα ήταν μια βάση για στρατηγικά αιφνιδιαστικά πλήγματα κατά των βάσεων του ρωσικού ναυτικού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ελλιμενισμός αμερικανικών πολεμικών αντιτορπιλικών με σύστημα AEGIS, στην Αλεξανδρούπολη δίνει την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κατά του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας όσο και της Κριμαίας, αλλά και ακόμα πιο βαθιά στην ρωσική επικράτεια.

Σε περίπτωση επίθεση κατά της ρωσικής αεράμυνας κατά την διάρκεια μιας αμερικανορωσικής κρίσης, ο πιο απλός τρόπος είναι η εξαπόλυση ομάδας τακτικών πυραύλων που θα κατέστρεφαν σε αυτό το σενάριο την αμερικανική  βάση της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας πιθανόν απώλειες και στην ευρύτερη περιοχή στην οποία έχει έδρα το 4ο Σώμα Στρατού.

Αυτά όλα είναι ήδη φοβερά σενάρια τα οποία ελπίζουμε να ζήσουμε ποτέ, ενώ η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ παίρνει συνεχώς νέες διαστάσεις.

Η Τουρκία επίησης δεν θα γλίτωνε σεένα τέτοιο τρομακτικό σενάριο, αφού εκτός των Στενών, τόσο η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ όσο και το ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ θα αποτελούσαν στόχο των ρωσικών πυραύλων.

Για αυτό Ερντογάν αποφάσισε να είναι προς το παρόν με το ένα πόδι στο ΝΑΤΟ, ενώ στην συνέχεια είτε
ο ίδιος είτε οι επόμενοι από αυτόν θα τοποθετήσουν την Τουρκία, ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, για να αποφύγουν  πιθανά μπλεξίματα λόγω μιας πιθανής αναμέτρησης ΗΠΑ-Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας