Στους 92 οι νεκροί και 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι

2249
42χρονη

Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των νεκρών – Το απανθρακωμένο σώμα εντοπίστηκε στη θάλασσα από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού – Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για άντρα ο οποίος είναι καμένος

Άλλος ένας άνθρωπος προστίθεται στη λίστα των νεκρών της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Οι αξιωματικοί της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που διεξάγει έρευνες στο Κόκκινο Λιμάνι, εντόπισε πριν λίγη ώρα ένα άψυχο πτώμα μέσα στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του θύματος, ούτε το φύλο του. Ωστόσο, από το σωματότυπο και τα ρούχα που φορούσε, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πρόκειται για άνδρα.

Χρειάστηκε σχεδόν μια βδομάδα για την Πυροσβεστική προκειμένου να ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων.

Xτες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της επίσημης πολιτείας, αγνοούνται δυστυχώς 25 συνάνθρωποι μας τη μέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ωστόσο, οι ελπίδες για τους αγνοούμενους ήδη έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι, με αποτέλεσμα να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο αριθμός των νεκρών να αγγίξει ακόμα και τους 110, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Ο αριθμός των αγνοουμένων θεωρούνταν ένα δύσκολο έργο για την Πυροσβεστική δεδομένου του αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσημη ενημέρωσή της η υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πέθανε 42χρονη στο ΚΑΤ

Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Συνολικά 43 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ 2 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Πηνελόπη Μηνιάτη: Κάποια θύματα είναι πιθανό να μην ταυτοποιηθούν ποτέ

Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ.
Αυτο τόνισε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη. Να θυμίσουμε πως η Υπηρεσία αυτή έχει πλέον αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετά και τη λήψη DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη τηνπερίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.

Τόνισε επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος των στελεχών της είναι εξαιρετικά δύσκολος.

1 σχόλιο

  1. ουτε καν κατοσταρικο.. (αυτοι της μανδρας δε μετρανε.. ειναι μαζικος ψοφος ‘αλλης αιτιολογιας’) . .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας