Στουρνάρας-Τσίπρας-Μητσοτάκης una faccia una razza

1299
συριζα

Ως τιμητής και με την αλαζονεία του σωτήρα, τάχα, εμφανίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου “Η τελευταία μπλόφα” της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτωρίας Δενδρινού, ο Γιάννης Στουρνάρας δίπλα στον δήμιο της Ελλάδας, πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group  Τόμας Βίζερ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επαίρετο γιατί έσωσε την Ελλάδα και επανέλαβε την φοβερή “αποκάλυψη” του Ολαντ-ρέου πως η κυβέρνηση Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015 πρότεινε  στον Πούτιν να τυπώσει στην Ρωσία εθνικό νόμισμα για να προσθέσει ότι απ’ αυτήν την καταστροφή διεσώθη η χώρα χάρις στην δική του ενεργητική και άοκνη παρουσία.

Αυτό που δεν είπε ο Γ. Στουρνάρας είναι ότι χρωστάει χίλιες χάρες και αναρίθμητες γονυκλισίες στον Αλ. Τσίπρα και την στενή κυβερνητική του ομάδα (αλλά και στον Γ. Βαρουφάκη), οι οποίοι, αντί να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο για τα απίστευτα σκάνδαλα με τα οποία χάρισε, με εξίσου απίστευτες προίκες πολλών δις, την Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Eurobank, αφήνοντας την Ελλάδα μόνη στην Ευρώπη χωρίς Ταμιευτήριο και ειδικά πίστη  για την αγροτική οικονομία, τον έβγαλαν λάδι και τον άφησαν στο απυρόβλητο.

Όπως δεν είπε ο Γ. Στουρνάρας πως το κρίσιμο διάστημα αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να συνωμοτεί με πρώην πρωθυπουργούς, “διακεκριμένους” νομικούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να κάνει πραξικοπηματικά το “ΟΧΙ”, “ΝΑΙ”. Και ειδικότερα να συνωμοτείως κοινός παρακρατικός εναντίον του Παν. Λαφαζάνη και της ρεαλιστικής πρότασης του να δανειστεί η κυβέρνηση μέρος των αποθεματικών (20δις) της ΕΚΤ στην χώρα μας, προκειμένου να αποκρούσει τον εκβιασμό του Ντράγκι και του ίδιου και να δημιουργήσει μιά ασφαλή γέφυρα για το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο “αρχισυνωμότης” που είχε πίσω του όλο το παγκόσμιο και ελληνικό κατεστημένο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας φτηνός “τζάμπα μάγκας” που πουλούσε εκδούλευση στα μεγάλα αφεντικά εκ του ασφαλούς.

Και αυτό γιατί ο Τσίπρας, του οποίου το έδαφος είχε φροντίσει να στρώσει ο Γ. Βαρουφάκης, δεν χρειαζόταν καμιά πίεση και συνωμοσία του Γ. Στουνάρα για να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη και να προχωρήσει στο καταστροφικό τρίτο μνημόνιο, έχοντας πίσω του “πολιτικά σκυλάκια” του τη Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

Δεν είναι ούτε σωτήρας ούτε “ευεργέτης”, όπως αυτο-παρουσιάζεται του συστήματος ο πολιτικός “υπάλληλος” και το εκτελεστικό όργανο των νεοαποικιοκρατών Γ. Στουρνάρας.

Πολιτικός κολαούζος του Τσίπρα είναι στην πραγματικότητα ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος διεσώθη ποινικά από τον Τσίπρα και χάρις στον τελευταίο και τη μετάλλαξή του υπάρχει στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ για να εμφανίζεται ως κήνσορας του νεοφιλελευθερισμού και της ξενόδουλης ευρωπληξίας στην χώρα, ένας τίτλος ευτέλειας και ντροπής που όλοι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, ξέρουν πολύ καλά ότι και γι’ αυτόν δεν διαθέτει ικανότητες, παρά διεκπεραιώνει εντολές. Τέτοιους το σύστημα διαθέτει χιλιάδες και τους εξασφαλίζει ασυλία, ενώ πάμπολλοι  διαθέσιμοι  “υπήρέτες” περιμένουν με αγωνία να τον διαδεχθούν.

 

Γ. Αρτινός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας