Στον Πειραιά το ιστορικό ιστιοφόρο Shtandart-Εντυπωσιακό αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου-Πέτρου

993
Στον Πειραιά το ιστορικό ιστιοφόρο Shtandart

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Shtandart αποτελεί ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας, ενώ ναυπηγήθηκε στα πρότυπα του 18ου αιώνα.

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει στις 9 Οκτωβρίου το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, το πρώτο πλοίο του στόλου της Βαλτικής.
Η φρεγάτα του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Το ακριβές αντίγραφο που θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, συμμετέχει σε αποστολή, στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η παρουσία του στις ελληνικές θάλασσες αποτελεί μίας πρώτης τάξης ευκαιρία προκειμένου να γίνουν διερευνηθούν λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας για την παρουσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στη χώρα.
Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται και υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους όπου αγκυροβολούσαν ή βυθίστηκαν ρωσικά πλοία, ενώ αναμνηστικές πλακέτες θα τοποθετηθούν στην Πάρο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Στην αποστολή θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και κριτικοί τέχνης, ενώ για πρώτη φορά η ομάδα θα συμπεριλαμβάνει και νέους εξερευνητές, Ρώσους μαθητές και φοιτητές.
Εκπρόσωποι των διοργανωτών της αποστολής, του «Ρωσικού Γεωγραφικού Συνδέσμου» και της εταιρίας παραγωγής ταινιών «Skyfirst» θα κάνουν αναλυτική παρουσίαση στους εκπροσώπους του Τύπου, στις 9 Οκτωβρίου, στις 11:00 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της διεθνούς ιστορικής και εκπαιδευτικής αποστολής «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας