Στον εισαγγελέα προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου για την ΑΓΕΤ

1229
εισαγγελέα

Την πρόθεση να προσφύγει στον εισαγγελέα, προκειμένου να βρεθεί ο ρυπαντής της ατμόσφαιρας του Βόλου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης, επισημαίνοντας πως εδώ και πολύ καιρό στην πόλη υπάρχει κάτι που «μυρίζει», κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην ΑΓΕΤ που ρυπαίνει την ατμόσφαιρα της πόλης με την καύση σκουπιδιών, είναι σαφές το τι εννοεί.

Υπάρχει κάτι που… «μυρίζει»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης επεσήμανε πως ο Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί στενά το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης καθώς και κάθε ζήτημα που έχει επίπτωση στην υγεία των πολιτών, ενώ επεμβαίνει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

«Αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας, είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει αυτή η μυρωδιά, άλλοτε εντονότερη, άλλοτε λιγότερη, η οποία δεν συνδέεται με τα τζάκια ή την καύση για θέρμανση, που μπορεί ο άλλος να καίει και πλαστικά για να ζεσταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπάρχει κάτι που μυρίζει και μυρίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά απ’ ότι φαίνεται. Εμείς, δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό και το έχουμε αναδείξει πολλές φορές το θέμα, γιατί αυτή η μυρωδιά δεν είναι μυρωδιά ούτε κολόνιας, ούτε αρώματος, ούτε άνθους. Είναι μια μυρωδιά, που είναι πολύ ενοχλητική και ο οργανισμός δεν κάνει ποτέ λάθος όταν κάτι δυσάρεστο. Υπάρχει κάτι. Και μυρίζει πολλές φορές, όπως πολλοί το έχουν διαπιστώσει. Μυρίζει καμένο πλαστικό ή μέταλλο που καίγεται, είναι μία χημική μυρωδιά. Αλλά υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν επιλεκτική… αοσμία και προσπαθούν να πείσουν την πλειοψηφία των πολιτών ότι δεν μυρίζει τίποτα. Θα τους έλεγα μήπως χρειάζονται να εξεταστούν από κάποιο γιατρό ειδικό για το θέμα της όσφρησης, γιατί μπορεί να έχουν πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάμης.

Στην Εισαγγελία ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το πρόβλημα της ρύπανσης επιμένει και πρέπει να διερευνηθεί και οι Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αρμόδιοι για να το επιλύσουν είναι οι Αρχές, δηλαδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πριν ήταν ο Φάμελλος, τώρα είναι ο Χατζηδάκης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, εφόσον είναι στην περιοχή των ορίων διοίκησής του.

Επειδή, όμως, κανείς από τους ιθύνοντες δεν δραστηριοποιείται σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη συζητηθεί το θέμα και θα το πράξει εκ νέου στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα εισάγει προσωπικά ο κ. Τσάμης την προσφυγή στον εισαγγελέα.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει έννομο συμφέρον για την υγεία των πολιτών. Εγώ, προσωπικά θα εισηγηθώ το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. για να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα. Πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα. Πρέπει να βρεθεί η πηγή της μόλυνσης, ο ρυπαντής και να τιμωρηθεί αυστηρότατα, προκειμένου να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα, που επιβαρύνει την υγεία των πολιτών. Δεν έχουμε περιθώρια να παρατηρούμε άλλο το φαινόμενο κι αν κάποιος ξέρει από τους αρμόδιους τον ρυπαντή, θα πρέπει να τον αποκαλύψει. Δεν δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτές τις περιπτώσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας