Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρώτο ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ

987
FEDOR

Ο Φιόντορ διαθέτει λογαρισμούς στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Instagram και Twitter, όπου παρουσιάζει την καθημερινότητά του, όπως για παράδειγμα το πώς μαθαίνει να ανοίγει ένα μπουκάλι

Έχει ύψος 1,80 και ζυγίζει 160 κιλά: Ο Φιόντορ, το ανθρωποειδές ρομπότ της Ρωσίας, ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ και αναμένεται να φτάσει το Σάββατο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου θα μείνει για 10 μέρες για να εξεταστεί κατά πόσο τέτοιες μηχανές μπορούν να εξερευνήσουν το μακρινό διάστημα.

Ο ρωσικός πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα νέο σύστημα ψηφιακού ελέγχου και μηχανές τελευταίας τεχνολογίας για να δοκιμαστούν αποστολές ανεφοδιασμού στον ISS χωρίς ανθρώπους, εξηγεί η NASA.

Το Φιόντορ είναι ρωσικό όνομα, αλλά η μεταγραφή του στα αγγλικά (Fedor) ανταποκρίνεται στο ακρωνύμιο του Final Experiment Demonstration Object Research.

Ο Φιόντορ διαθέτει λογαρισμούς στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Instagram και Twitter, όπου παρουσιάζει την καθημερινότητά του, όπως για παράδειγμα το πώς μαθαίνει να ανοίγει ένα μπουκάλι.

Από τη στιγμή που θα φτάσει στον ISS θα εκπαιδευτεί στην εκτέλεση διάφορων εργασιών υπό την επίβλεψη του ρώσου αστροναύτη Αλέξαντρ Σκβόρτσοφ, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα του ISS τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Θα ελεγχθούν επίσης οι ικανότητές του σε συνθήκες πολύ περιορισμένης βαρύτητας. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να μάθει να κάνει είναι και η μίμηση της ανθρώπινης κινησιολογίας, ώστε να μπορεί να βοηθά τους αστροναύτες να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους.

Ο Φιόντορ δεν ειναι το πρώτο ρομπότ στο διάστημα. Το 2011 η ΝASA είχε στείλει ένα ανθρωποειδές ρομπότ στον ISS, το Robonaut 2, το οποίο είχε τον ίδιο στόχο με τον Φιόντορ, επέστρεψε όμως στη γη το 2018 λόγω τεχνικών προβλημάτων. Το 2013 η Ιαπωνία ειχε στείλει στον ISS, το ρομπότ Kirobo, το οποίο μπορούσε και να μιλήσει, αλλά μόνο στα ιαπωνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας