Νίκη του κινήματος. Στον αέρα οι πλειστηριασμοί. Παρακρατικές μεθοδεύσεις και αυταρχικά σχέδια για την διεξαγωγή τους

2218
εκπρόσωποι

Συνεχίζεται ο πανικός στους κυβερνητικούς κύκλους, τις τράπεζες και την Ε.Ε., μετά από την επιτυχία του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αντίσταση του δημοκρατικού συμβολαιογραφικού κόσμου όχι μόνο να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή τους στα ειρηνοδικεία, αλλά να ακυρώσει και την απόπειρα ηλεκτρονικής πραγματοποίησής τους. Η απόφαση και του μεγαλύτερου συλλόγου συμβολαιογράφων της χώρας, που καλύπτει την Αθήνα, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, να μη συμμετάσχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκάλεσε απανωτές αντιδράσεις πανικού, με τις δηλώσεις Ντράγκι, την αποκάλυψη από τον Ντάισελμπλουμ της δέσμευσης του Τσακαλώτου να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο “σκόπελος”, την ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών που επικαλείται ακόμη και τη συνταγματική νομιμότητα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εμφανίσει σαν νόμιμη την καραμπινάτη παρανομία, που συνιστά η ρύθμιση Κοντονή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση βρίσκεται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, που αναζητά να αντιμετωπίσει με παρακρατικές, παραθεσμικές συσκέψεις και υπό την πίεση των «θεσμών» που δεν κρύβουν τις αυταρχικές και ανάλγητες προθέσεις τους:

Η λεηλασία της λαϊκής περιουσίας απαιτούν να πραγματοποιηθεί πάση θυσία, ακόμη και αν η διαδικασία επιστρέψει στα ειρηνοδικεία με όργιο αυταρχισμού. Αυτή τη φορά, όμως, έχουν σαφή προσανατολισμό τη βίαιη αντιμετώπιση της λαϊκής διαμαρτυρίας.

Καθώς οι τράπεζες επείγονται, η καταστολή του κινήματος είναι η μόνη λύση που τους απομένει. Και φυσικά, με δεδομένη την οξύτατη λαϊκή αντίθεση, η αντίσταση στη λεηλασία της λαϊκής στέγης μπορεί ν’ αποτελέσει τον πολιτικό τάφο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το μνημονιακό μπλοκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας