Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κεφαλλονιάς

1574
νεφρού

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν στο διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς οι δύο γιατροί και οι πέντε νοσηλευτές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, της μοναδικής που υπάρχει σε ολόκληρο το νησί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον ”αέρα” η θεραπεία των 30 τακτικών αιμοκαθαιρούμενων καθώς οι πλησιέστερες μονάδες λειτουργούν στην Πάτρα, την Πρέβεζα και την Αθήνα.

«Οι παραιτήσεις μας αποτελούν ύστατο μέτρο απελπισίας και απόγνωσης ώστε να εισακουστεί το πρόβλημά μας», δηλώνει στα ΝΕΑ ο διευθυντής της Μονάδας Ευάγγελος Γιαννάτος. Ο ίδιος περιέγραψε τα σοβαρά κενά που υπάρχουν – κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό- υπογραμμίζοντας τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που προσβάλλουν σοβαρά την ψυχική και σωματική υγεία του προσωπικού, με συνέπεια τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών αιμοκάθαρσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή δεν αιφνιδίασε τους ασθενείς , οι οποίοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «ως γνωστό, εδώ και πολύ καιρό η εύρυθμη λειτουργία της ΜΤΝ λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες».

«Δυστυχώς, παρ’όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτριών, ο διοικητής του Νοσοκομείου έμεινε απαθής. Η ζωή των ασθενών βρίσκεται σε κίνδυνο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ζητώντας την παραίτηση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας