Στοιχεία-σοκ: Εργασιακός… μεσαίωνας και στην Καλαμάτα

1116
μεσαίωνας

ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ τρικ του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), έκανε λόγο σχολιάζοντας όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ τελικά στην Καλαμάτα, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλης.

Μιλώντας χθες στο Ρ/Σ Best 97,3, ο κ. Κανέλης  παραδέχθηκε πως η ΓΣΕΕ μοιάζε με άδειο κοστούμι και περισσότερο με έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που δεν έχει καμία σχέση με τους εργαζόμενους, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΜΕ, σημείωσε πως μπορεί σε κάποια πράγματα να έχει δίκιο, όπως για τους νόθους αντιπροσώπους αν υπάρχουν, αλλά σίγουρα δεν προσθέτει αξία στο συνδικαλιστικό κίνημα με αυτήν του την αντιμετώπιση. «Θεωρώ ότι κάνει προεκλογικά τρικ! Προσπαθεί να συσπειρώσει τους ανθρώπους του και να κερδίσει από ανένταχτους! Στο προηγούμενο συνέδριο υπήρχαν ενστάσεις για κάποια Εργατικά Κέντρα τα οποία με ψηφοφορία αποχώρησαν! Υπάρχει διαδικασία», εξήγησε και στάθηκε στην ουσία, η οποία αφορά στην κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η οποία προφανώς, για μια ακόμη φορά ήρθε σε δεύτερη… μοίρα. Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην πόλη και το νομό, παρά το γεγονός ότι χάρη στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, έχει βιώσει λιγότερο έντονα από άλλες περιοχές την κρίση, μίλησε για έναν κανονικό, εργασιακό… μεσαίωνα!

ΣΤΗ… ΓΑΛΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ… ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ!

«Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται 100, 200, 300 ευρώ αν και δουλεύουν 8ωρο και άλλοι καθόλου… Υπάρχουν άνθρωποι που τους χρωστάνε μισθούς 10 μηνών, αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει αδυναμία όντως ο εργοδότης, άλλωστε όταν μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις, δεν είναι αυτές ο ταξικός εχθρός… Υπάρχουν υπάλληλοι που κατατίθενται στο λογαριασμό τους τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και το επίδομα αδείας και πάνε μαζί με τον εργοδότη, που τους τα παίρνει πίσω… Άνθρωποι, όπως πολλοί σερβιτόροι, που δουλεύουν για 2 ευρώ την ώρα και που ο ιδιοκτήτης της καφετέριας του παίρνει και το φιλοδώρημα…», ανέφερε προκαλώντας αίσθηση ο κ. Κανέλης, ο οποίος μιλώντας για τις διανομές, εστίασε στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

«Στον τομέα των delivery έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο με 14 νεκρούς μόνο τον τελευταίο χρόνο! Άνθρωποι νέοι, που έχουν άγχος να πάνε γρήγορα για να πάρουν το φιλοδώρημα, ενώ κάποιοι, δουλεύουν μόνο γι’ αυτό, με δικό τους μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη να τους βάζει μόνο τα καύσιμα. Άνθρωποι που οδηγούν χωρίς μέσα προστασίας, κράνη, γάντια και ενισχυμένο μπουφάν που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, αλλά δεν τους τα παρέχει ο εργοδότης και κανείς δεν κάνει κάτι! Συζητάμε για καταστάσεις τραγικές! Η Επιθεώρηση Εργασίας θα έπρεπε να κάνει άμεσο έλεγχο», ανέφερε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο οποίος έδωσε πολλά παραδείγματα όπως αυτό των ξενοδοχείων, όπου πολλοί εργάζονται 10 και 12 ώρες, με την Επιθεώρηση Εργασίας υποστελεχωμένη, αφού από 10 τουλάχιστον άτομα, την πλαισιώνουν για όλο το νομό και τις χιλιάδες επιχειρήσεις του, μόνο 3! «Σαν Εργατικό Κέντρο, έχουμε κάνει αιτήσεις, υπομνήματα, τηλεφωνήματα να στελεχωθεί η υπηρεσία που θέλει τουλάχιστον 10 άτομα, όμως δυστυχώς, εκτιμώ πως είναι στοχεμένη αυτή η υποστελέχωση», δήλωσε ο κ. Κανέλης ο οποίος καταληκτικά σημείωσε πως «οι συνθήκες εργασίας αυτή τη στιγμή είναι «μαύρες», συνθήκες γαλέρας! Οι εργαζόμενοι πρέπει να εμπιστευθούν το Εργατικό Κέντρο. Να έρχονται και να κάνουν τις καταγγελίες τους, αφού τηρείται η ανωνυμία. Μόνο έτσι, θα αλλάξουν τα πράγματα!».

*Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας