Στις ΗΠΑ για πλήρη ευθυγράμμιση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο Κοτζιάς

2183
Κοτζιάς

Το Κυπριακό, οι εληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή ονόματος της γειτονικής ΠΓΔΜ, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την περαιτέρω ενίσχυσή του στην περιοχή των Βαλκανίων, αποτελούν τα κύρια θέματα των επαφών που θα έχει στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο έλληνας υπουργός θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για διμερή συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, ενώ θα συναντηθεί και με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Τζον Μπόλτον, καθώς και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην περιοχή και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, οι συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ, τα δυτικά Βαλκάνια κ.ά., με σαφή προσανατολισμό την πλήρη ευθυγράμμιση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μ’ αυτήν των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Χαρακτηριστική των συνολικότερων προσανατολισμών της επίσκεψης Κοτζιά στις ΗΠΑ είναι και οι συναντήσεις που προγραμματίζονται με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, που στηρίζουν την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας