Στη Μυτιλήνη δικάζεται η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη

1640
μυτιλήνη

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 7 Μαΐου, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Μυτιλήνη η δίκη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 και κατηγορούνται για μεταφορά μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι τρεις Ισπανοί πυροσβέστες-διασώστες και δύο Δανοί αραβικής καταγωγής, που συνέβαλαν συχνά και με κίνδυνο της ζωής τους, στη διάσωση προσφύγων τον χειμώνα του 2015-16.
Και οι πέντε δικάζονται για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν συλληφθεί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη συνοριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρώντας να ρυμουλκήσουν βάρκες με πρόσφυγες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου οι τρεις Ισπανοί πυροσβέστες – διασώστες σε συνέντευξη που έδωσαν πριν ένα μήνα μετά από συνάντησή τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας υποστήριξαν ότι ο Ισπανός υπουργός τους διαβεβαίωσε πως έχουν τη στήριξη του ενώ θα έχουν την υποστήριξη και της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα στη διάρκεια της δίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας