Στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ (2-2 με Άρη). ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1

1417
αεκ

ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο ΟΑΚΑ ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, κι έτσι η Ένωση ισοβαθμεί πια με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, μετά τους τρεις πρώτους αγώνες των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ είχε χαμένες ευκαιρίες, ιδίως με τον Αραούχο, αλλά ο Άρης πήρε προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα, από μία αψυχολόγητη ενέργεια του Μάνταλου που πέταξε κάτω τον Μπα μέσα στην περιοχή.

Οι «κίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γκάμα στο 55΄, αλλά η ομάδα του Καρέρα ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 62΄, από ασίστ του Μάνταλου κι εκτέλεση σε πρώτο χρόνο του Αραούχο, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Κουέστα.

Στο 75΄ σε αντεπίθεση του Αρη και σέντρα του Τόνσο, ο Μαρτίνες πρόλαβε τον Λόπες και με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να στήσει τηγ μπάλα στην άσπρη βούλα, όταν ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Τόνσο.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 86΄, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 19 Ιανουαρίου στο πρωτάθλημα.

Ίδρωσε με ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ

Με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, o ΠΑΟΚ ανέτρεψε το ισόπαλο 1-1 έως το πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου και πήρε αγχωτική νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1, την πέμπτη σε ισάριθμες αναμετρήσεις των δυο ομάδων φέτος.

Στο 40΄ έγινε η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα και πολύ καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Από κεφαλιά του αρχηγού Μάτος, στην περιοχή του ΟΦΗ κι ενστικτώδη απόκρουση του Ουάλι, ο Ελ Καντουρί από πολύ κοντά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΟΦΗ αιφνιδίασε: στο 49′ ο Νέιρα πλάσαρε μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη και δημιούργησε… σοκ στην άδεια Τούμπα. Η φάση ξεκίνησε με σουτ του Στάικου, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε ασταθώς και ο ΟΦΗ με τον Νέιρα πήρε προβάδισμα.

Στο 57΄ ο νεοεισελθών Χρήστος Τζόλης ισοφάρισε με δυνατό σουτ από κοντά, μετά από ωραία σέντρα του Γιαννούλη, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Δημόπουλου αναίτια, σαν οφ-σάιντ  αλλά το VAR, αποκατέστησε την δικαιοσύνη κι έγινε το 1-1.

Σταδιακά ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του κι έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, όμως ο ΟΦΗ κρατούσε το 1-1. Στο 86′ δυνατό σουτ του Μαουρίσιο έδιωξε σε κόρνερ ο Ουάλι.

Στο 90΄ ο ρέφερι, με τη συνδρομή του VAR, καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Άκπομ εκτός φάσης από τον Νάστο, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Βρετανός επιθετικός, που με εύστοχο χτύπημα έκανε το 2-1.

Στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1, δίνοντας έκταση σε μια μέτρια εμφάνιση της ομάδας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας