Στη Γερμανία κατάσχουν ακόμη και σκυλιά!

1758
γερμανία

Συνέβη στη Γερμανία στην πόλη Ahlen.

Οι Γερμανοί “Ράμπο” της πόλης Ahlen ήθελαν οπωσδήποτε να εισπράξουν τα χρέη μίας οικογένειας η οποία, αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές της. Μετά από έλεγχο στα περιουσιακά τους στοιχεία, κατέληξαν στην Έντα…!

Μία  πενταμελής οικογένεια. Ο πατέρας της οικογένειας έχει μείνει παραπληγικός, μετά από τραύμα που σχετίζεται με την εργασία του. Τρία μικρά παιδιά, το ένα με ειδικές ανάγκες. Λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης την οποία βίωναν, αδυνατούσαν  να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.  Ανάμεσα στα χρέη τους ήταν και ανεξόφλητοι φόροι. Οι αρχές απαιτούσαν την πληρωμή των χρεών και αποφάσισαν να κάνουν κατάσχεση σε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Δεν βρήκαν κάτι για να υλοποιήσουν την κατάσχεση και κατέληξαν πως μια… καλή ιδέα, είναι να πάρουν τον σκύλο της οικογένειας και να τον πουλήσουν σε διαδικτυακή δημοπρασία! Έτσι, η Edda, ένα κουτάβι pug, πωλήθηκε στο e-Bay για 750 ευρώ!

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο εφοριακός της πόλης Ahlen, Dirk Schlebes, σχολίασε «…ως νόμιμη την κατάσχεση, στην οποία προέβησαν οι αρχές, αφού κατέληξαν ότι δεν υπήρχε άλλο βασικό οικιακό αγαθό να κατάσχουν. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η τιμή του κουταβιού, πληρούσε τη νομική περιγραφή για να χαρακτηριστεί ως… πολύτιμο ζώο».

Να σημειωθεί ότι, στα χρέη της οικογένεια, ύψους 750 ευρώ, περιλαμβάνεται και ειδικό τέλος για κατοχή σκύλου…. Στην πόλη Ahlen, με πληθυσμό 57.000 κατοίκους, ο φόρος για να έχεις ένα σκυλί είναι σχεδόν 70 ευρώ το χρόνο!!!

Η αναλγησία δεν έχει όρια!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας