Στην ούγια της ΝΔ γράφει… Γεωργιάδης

1580
διαστροφές
Συγχύστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τα σχόλια -και τα υπονοούμενα- της Κατερίνας Παπακώστα και έσπευσε προφανώς να κάνει τα παράπονά του στον πρόεδρο του κόμματος. Και ο Μητσοτάκης που της τα είχε μαζεμένα από τότε που η Παπακώστα δήλωσε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκλογές και την αξιολόγηση δεν ήταν σωστή, την έβγαλε από “αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας”.
Εκ πρώτης όψεως τα πράγματα είναι σχεδόν φυσιολογικά. Κανείς επικεφαλής κόμματος δεν θα άντεχε βλέποντας την Παπακώστα να πετάγεται κάθε τόσο και να του κάνει κριτική. Εδώ δεν την αντέχουν σαν συνομιλήτρια στα πάνελ οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν κρα για μερικά λεπτά τηλεοπτικής προβολής, γιατί να την αντέχει ο Μητσοτάκης;
Σε δεύτερη ματιά όμως, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο απλά. Μπορεί ο Μητσοτάκης να της τα χρωστούσε, αλλά, βγάζοντάς την από την “επιτελική” θέση επειδή κριτικάρησε τον Γεωργιάδη, δημιουργείται ένα πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ κυριολεκτικά εκ του μη όντος.
Γιατί δεν είναι δυνατόν όποτε βήχει ο Άδωνις Γεωργιάδης να συναχώνεται και να ανεβάζει πυρετό κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν γίνεται “γαλάζιες πηγές” να δηλώνουν ότι “διαφοροποιήσεις δε γίνονται δεκτές, ειδικά οταν γίνεται επίθεση σε προσωπικό επίπεδο”, ειδικά όταν αυτές οι πηγές και το σύνολο της ηγεσίας της ΝΔ, έχουν κάνει γαργάρα τις επανειλημμένες διαφοροποιήσεις του… αντιπρόεδρου Γεωργιάδη.
Εκτός πια κι αν δεν πρόκειται για διαφοροποιήσεις αλλά για την… κανονική, την πραγματική πολιτική της ΝΔ, που οι άλλοι προσχηματικά την κρατούν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο ενώ ο αντιπρόεδρος την βγάζει φόρα παρτίδα.
Γιατί ως “προσωπική θέση” εμφανίστηκε η έκκληση του Γεωργιάδη στους “επενδυτές” μέσω του Sky News να σπεύσουν “να αγοράσουν Ελλάδα επειδή τώρα είναι φτηνή”. Ως “προσωπική” του επίσης θέση και “διαφοροποίηση” από την επίσημη γραμμή εμφανίστηκαν τα αντικομμουνιστικά του λογίδρια στην Χίο, τότε που είπε ότι ¨οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες” και πως “αν πας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και πεις ‘είμαι κομμουνιστής’ σε βάζουν φυλακή”.
Και βέβαια ως προσωπική θέση του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας και “διαφοροποίηση” από την επίσημη γραμμή του κόμματος εμφανίστηκε ο ισχυρισμός του πως “αν οι Έλληνες δεν ήταν διαχρονικά αχάριστοι, θα είχαν δώσει το όνομα του Παπασταύρου σε δρόμο”. Ναι, στον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, τον Παπασταύρου του Σαμαρά, της Λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers αναφερόταν ο Γεωργιάδης και αυτόν ζητούσε να τιμήσουμε!
Αλλά ούτε για αυτήν την “διαφοροποίηση” ούτε για τις προηγούμενες ενοχλήθηκαν στην Πειραιώς. Και ουδείς διανοήθηκε να επαναφέρει στην κομματική τάξη τον αντιπρόεδρο, παρ’ ό,τι -υποτίθεται- ότι -σε όλες αυτές τις περιπτώσεις- ξεπέρασε τα όρια που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν είναι περίεργο; Ο Γεωργιάδης συνεχώς… διαφοροποιείται και διαρκώς εκφράζει “προσωπικές απόψεις” αλλά κανείς δεν του κάνει ούτε καν μια απλή παρατήρηση. Αλλά αν κάποιος τον κριτικάρει, οι επιτελείς της ΝΔ σπεύδουν να τον προστατεύσουν.
Προφανώς γιατί, κατά πώς φαίνεται να τα λογαριάζουν στη ΝΔ, ο φιλελευθερισμός μπορεί να είναι χρήσιμος αλλά τα ακροδεξιά δεκανίκια είναι ακόμα χρησιμότερα.
*Πηγή: news247.gr
**Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας