Στην αναμονή, βάζει η Θ. Φωτίου τους απλήρωτους επικουρικούς της Πρόνοιας

876
φωτίου

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις που να δίνουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πληρωμή δεκάδων επικουρικών που έχουν υπερβεί το 24μηνο και υπηρετούν στις μονάδες πρόνοιας έφυγε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και Σωματείων από τη συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας κ. Θ. Φωτίου.

Η κ. Φωτίου απέρριψε την πρόταση των Σωματείων να μετατρέψει τις συμβάσεις των επικουρικών σε Αορίστου Χρόνου που θα διασφάλιζε την εργασία τους και θα άνοιγε το δρόμο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όμως η κ. Φωτίου δεν ήταν έτοιμη να δώσει ούτε συγκεκριμένη δέσμευση για το χρόνο κατάθεσης τροπολογίας, αντίστοιχης με αυτή που ψήφισε το Υπ. Υγείας, με την οποία παρατείνεται η θητεία των επικουρικών και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων, προκειμένου έστω και προσωρινά να δοθεί η δυνατότητα καταβολής των δεδουλευμένων.

Η κ. Φωτίου αναγνώρισε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει έγκριση τόσο για τη ρύθμιση όσο και για την προκήρυξη αυτών των θέσεων, δηλώνοντας απλά ότι η νέα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ξενογιαννακοπούλου αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο το σχετικό αίτημα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Φωτίου δεν μιλά για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων αλλά για θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, παρά το γεγονός ότι τέτοιες θέσεις δεν προβλέπονται στους οργανισμούς των μονάδων πρόνοιας.

Είναι προφανές ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Υπ. Εργασίας δεν αντιμετωπίζουν ούτε το πρόβλημα της παραμονής στην εργασία των επικουρικών πολύ περισσότερο δεν δίνει άμεσα λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων.

Τέλος όσο αφορά το ζήτημα των νέων οργανισμών των μονάδων πρόνοιας η κ. Φωτίου ανέφερε έχει γίνει η ο αρχικός έλεγχος από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχουν σταλεί στις μονάδες πρόνοιας για να τις προωθήσουν για την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων. Αναγνώρισε όμως ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις αφού ο συνήθης χρόνος για την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων είναι περίπου έξι μήνες δηλώνοντας παράλληλα  ότι θα προβεί σε ενέργειες για να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας