Στην αλαζονεία και την προκλητικότητα Cavusoglu, ο Παν. Καμμένος απαντά με δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης

1800
ιμίων

Σε μια λεπτή στιγμή, όπου η κατάσταση στο Αιγαίο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας των ιδιαίτερα προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας, η ελληνική πλευρά οφείλει να επιδείξει ψυχραιμία και να μην επιτρέψει η φραστική αντιπαράθεση στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ξεπέσει στο ευτελιστικό επίπεδο που διεξάγεται η εσωτερική αντιπαράθεσή υποστάθμης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση.
Και αν η ευτελής φραστική εσωτερική αντιπαράθεση σε ύφος και επίπεδο στην εσωτερική σκηνή δηλητηριάζει την εγχώρια πολιτική ζωή, ένα τέτοιο ύφος και τρόπο αντιπαράθεση στην εξωτερική πολιτική γίνεται άκρως επικίνδυνη και μπορεί να ρίξει λάδι σε μια φωτιά που ήδη σιγοκαίει.
Δυστυχώς, το ύφος με το οποίο απάντησε ο Πάνος Καμμένος στις πράγματι προκλητικές, ανοίκειες και αλαζονικές δηλώσεις του Mamut Chavousoglou για τα Ίμια δεν είναι καθόλου κατάλληλο για τις εξωτερικές σχέσεις και προσιδιάζει περισσότερο με δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης.
Αυτήν την ώρα, η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν δεν χρειάζεται φραστικές εξάρσεις αλλά το σχεδιασμό μιας νέας πολυδιάστατης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που να ενδυναμώνει όλα τα δυνατά ερείσματα ασφάλειας της χώρας και μια αποφασιστική λαϊκή ενότητα, η οποία θα βασίζεται στην αποκατάσταση της λαϊκής, οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Π. Καμμένος: Αν πατήσουν σε ελληνικό νησί θα δούμε πως θα φύγουν

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» απάντησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται».
«Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμειςείναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».
Απευθυνόμενος στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε «να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».
«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θυμηδία» κατέληξε.
Ανησυχία για τα εθνικά θέματα «ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος» εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.
«Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση» σχολίασε.

O Cavusoglu το χαβά του: νέα πρόκληση και προσωπικές επιθέσεις

«Κακομαθημένο παιδί» που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων χαρακτηρίζει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου τον Έλληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο, στον απόηχο των χθεσινων δηλώσεων, ενώ εκτοξεύει νέες απειλές τονίζοντας ότι οι Έλληνες «ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu και η ΕΡΤ, οι νέες δηλώσεις έγιναν στην Ένωση Δημοσιογράφων Αττάλειας. Σύμφωνα με αυτές ο Τσαβούσογλου ζήτησε το «κακομαθημένο παιδί» ο κ. Κοτζιάς «να μην ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών.»
«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης όμως όταν έρθει η στιγμή οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι προβαίνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποδίδει «μεγάλη σημασία στη στις σχέσεις με την Ελλάδα. Υπήρξαν πόλεμοι αλλά έχει υπάρξει και επαναπροσέγγιση τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.
Ο Τσαβούσογλου κατέληξε λέγοντας «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας