Στα όρια του κραχ το Χρηματιστήριο-έχασε τις 800 μονάδες

1255
χρηματιστήριο

Δίχως τέλος είναι το sell off που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τραπεζικό κυρίως κλάδο, με το χρηματιστήριο Αθηνών να κινδυνεύει να χάσει και τις 800 μονάδες, μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Γενικός Δείκτης φλέρταρε με τις 900 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,08% στις 801,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 50 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.974,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 5,22% στις 615,06 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο - έχασε τις 800 μονάδες

Aπό τις αρχές Αυγούστου το ΧΑ δείχνει παραδομένο τόσο στην κόπωση που έφερε η επτάμηνη άνοδος όσο και στις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της κλιμάκωσης της εμπορικής κρίσης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αλλά και των εξελίξεων στην Ιταλία. Από τις αρχές του μήνα οι απώλειες στο ΧΑ έχουν φτάσει το 9%, ενώ η πτώση του τραπεζικού δείκτη ξεπέρασε το 20%. Και την ίδια ρότα ακολουθούν και τα ελληνικά ομόλογα, με το 10ετές να βρίσκεται στην περιοχή του 2,13%.

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται ισχυρά κύματα πιέσεων από τους πωλητές, καθώς τόσο τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη γερμανική, όσο και οι εξελίξεις στην Ιταλία, έχουν επιδεινώσει το κλίμα, την ώρα που η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να λάβει υποστηρικτικές αποφάσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank χάνει 6,85%, με την Πειραιώς να είναι στο -5,95% και την Alpha Bank στο -4,49%. Άνω του 2% είναι η πτώση σε Jumbo, Μυτιληναίο και Σαράντη, ενώ άνω του 1% σε ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Λάμδα και ΟΠΑΠ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Φουρλής, Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά οι Cenergy, Motor Oil και ΕΧΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας