Στα πρόθυρα ρωσοουκρανικού πολέμου-Προετοιμάζεται η Ρωσία να απαντήσει στη αμερικανοουκρανική πρόκληση

880

Συνθήκες πολεμικής κρίσης, έχουμε στα σύνορα της Ανατολικής Ουκρανίας με την Ρωσία, ενώ το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενότατα την εξέλιξη των ρωσικών κινήσεων στην περιοχή από πλευράς Ρώσων.

Υπενθυμίζουμε ότι το  αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο,  «ARC Independence», έχει καταπλεύσει από το Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από εκείνη την ημέρα ξεφορτώνει προσωπικό των αμερικανικών στρατευμάτων αλλά και ελικόπτερα. Η νέα απόβαση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, υλοποιείται λόγω της επιχείρησης «Αtlantic Resolve» του Αμερικανικού Στρατού, η οποία επισπεύδεται λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία.

Στοιχεία της 126ης ρωσικής Ταξιαρχίας παράκτιας άμυνας, που ανήκει στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εντοπίστηκαν εν κινήσει στο δρομολόγιο Σεβαστούπολη-Dzhankoi στην Κριμαία, με ειδικούς να ανησυχούν για τις άμεσες εξελίξεις στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, δηλώνει πολύ «πολύ ανήσυχος» για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής σε κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος, και αναμένει την τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Πούτιν.

Ο ‘Ωστιν μίλησε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του ινστιτούτου Ρήγκαν το Σάββατο, σχετικά με πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι έχουν εισβάλει στο παρελθόν στην Ουκρανία, εμείς όμως τώρα εξετάζουμε τον αριθμό των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται στη συνοριακή περιοχή, ενώ εξετάζουμε και ορισμένα  πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο πληροφοριών, καθώς παρακολουθούμε τι συμβαίνει στον τομέα του κυβερνοχώρου , το οποίο μας προκαλεί πραγματικά ανησυχία. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί το κυρίαρχο έδαφός της», είπε ο Όστιν.

“Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική περιοχή του Ντονιέντσκ, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει περίπου 94.300 στρατιώτες”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg πρόσφατα είχαν δηλώσει ότι η Ρωσία έχει καλέσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους σε μια πρωτοφανή κλίμακα επιστράτευση στη μετασοβιετική εποχή.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν κάνοντας χρήση και χαρτών,  ενώ είναι σε ανοικτή επικοινωνία με συμμάχους στην Ευρώπη, ότι έχουμε πληροφορίες «περί μεγάλης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων και πυραυλοφόρου πυροβολικού για να προετοιμαστούν για μια ταχεία, μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία από πολλές τοποθεσίες» σε περίπτωση εισβολής.

Χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες κοντά σε περιοχές που ελέγχονται από Ρωσόφωνους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν μοιραστεί πληροφορίες με τους συμμάχους τους, προειδοποιώντας για πιθανή ρωσική εισβολή, σύμφωνα με αναφορές που αναφέρουν ότι «η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποθέτουν ότι πρόκειται για μπλόφα».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια επίθεση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου που πιθανότατα θα περιλαμβάνει «αεροπορικές επιθέσεις, πυροβολικό και τεθωρακισμένες μονάδες», ακολουθούμενες από αερομεταφερόμενες και αεραποβάσεις, ενώ θα έχουμε και μια μικρότερη χερσαία εισβολή μέσω της γειτονικής Λευκορωσίας.

Μεγάλος αριθμός 100.000, περίπου Ρώσοι πάνοπλοι στρατιώτες πιστεύεται ότι συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα.

https://twitter.com/The_ShieldX/status/1467439769345003523?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1467439769345003523%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Frosia%2F7054691_anebainei-i-thermokrasia-oi-rosoi-metakinoyn-tin-126i-paraktia-taxiarhia-eno-o

Ενόψει της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τ.Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν δέχεται “κόκκινες γραμμές” από κανέναν, πόσο μάλλον από τον Πούτιν για την Ουκρανία, δείχνοντας ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο που πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση με μεταφορά ισχυρών δυνάμεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Το τι θα γίνει τελικά δεν είναι σαφές διότι όπως όλα δείχνουν έχουμε κρίση χειρότερη και από αυτή της Κούβας το 1962.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας