Στα «λευκά» η Νότια Αφρική: Καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια και ελέφαντες στα χιόνια

1741
αφρική
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, αντιλόπες και λιοντάρια στην άγρια φύση και σίγουρα δεν τις έχουμε συνδέσει με… χιόνια. Κι όμως το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στη Νότια Αφρική σίγουρα πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα ήθελαν να τραβήξουν φωτογραφίες.

Καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες και ελέφαντες ήταν ανάμεσα στα ζώα που ήρθαν αντιμέτωπα με τα χιόνια που έντυσε στα λευκά το σαββατοκύριακο το Sneeuberg στο Δυτικό Ακρωτήρι.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν ελέφαντες καλυμμένους με χιόνι να προσπαθούν να περπατήσουν σε έναν χιονισμένο δρόμο, ενώ μία καμηλοπάρδαλη ξεπροβάλλει μέσα από «κατάλευκα» δέντρα.

elephant

Sneeuberg σημαίνει Χιονισμένο Βουνό και τέτοιες εικόνες με λεπτά στρώματα χιονιού δεν είναι ασυνήθιστο σε αυτό το τμήμα της Αφρικής το χειμώνα, ωστόσο αυτό το ψυχρό ρεύμα θεωρείται ότι έρχεται αργά για την εποχή, καθώς το νότιο ημισφαίριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί την άνοιξη.

Μέσα σε τρεις ημέρς το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά, ενώ σε αρκετά τμήματα του Δυτικού Ακρωτηρίου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν, ενώ δρόμοι του Ανατολικού Ακρωτηρίου έκλεισαν από τις χιονοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Τον Ιούλιο, καρδιά του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, αρκετές περιοχές σκεπάστηκαν με χιόνι.

lion
giraffe
antil

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας