Στα κάτεργα των εργαζομένων στα αεροδρόμια της χώρας

1522
σφυρί

Το περίφημο «success story» του Τουρισμού «απογείωσε», πέραν της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο, και τον εργασιακό μεσαίωνα των εργαζομένων στα αεροδρόμια της χώρας, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ή στα ξεπουλημένα στη «Fraport». Οι όμιλοι του κλάδου κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και τα εκατομμύρια τουριστών που φθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας, όπου επικρατούν συνθήκες… αεροπορικής «γαλέρας»!
Τι «κερδίζουν» οι εργαζόμενοι; Άθλιες συνθήκες εργασίας και συνθήκες εντατικοποίησης , ωράρια που επιμηκύνονται, μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του κάθε μήνα, μισθούς των 380 ευρώ για 5ωρη δουλειά τη μέρα (σ.σ.: που επεκτείνεται σε 10ωρα και 11ωρα), μισθούς που πολλές δίνονται με κουπόνια, κομμένα ρεπό, ελλειπή μέτρα προστασίας, ελλείψεις και ελαττωματικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο διαχωρισμό, στον έλεγχο, στη μεταφορά αποσκευών και εμπορευμάτων κτλ.
Επιπλέον, απολύσεις εργαζομένων με το πέρας της αιχμής της τουριστικής, αλλά και εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, όπως πρόσφατα συνέβη στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με εργαζόμενο της «Swissport».
Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που εξήγγειλε από την επίσκεψή του στην καπνοβιομηχανία «Philip Morris» και ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκερδοφορία των ολίγων, μέσα από φθηνούς εργαζομένους, εντατικοποίηση της εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι, ο λαός –να το γνωρίζουν αυτό οι κυβερνώντες- τους έχουν πάρει χαμπάρι. Οι αυταπάτες τελείωσαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας