Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέφυγε ο πρόεδρος Αφγανιστάν-Που πήγαν τα λεφτά;

456
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέφυγε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν
Το Άμπου Ντάμπι υποδέχθηκε τον Γκάνι και την οικογένειά του “για ανθρωπιστικούς λόγους”.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν*.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ, το Άμπου Ντάμπι υποδέχθηκε την Τετάρτη τον Γκάνι και την οικογένειά του «για ανθρωπιστικούς λόγους».
«Το υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα ΗΑΕ υποδέχθηκαν τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου.
Το Άμπου Ντάμπι δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τους όρους του ασύλου στην οικογένεια του προέδρου του Αφγανιστάν, την ακριβή τοποθεσία όπου θα διαμείνει ή για το ποιος θα πληρώσει για τη διαμονή του Γκάνι στη χώρα του Περσικού Κόλπου.

“Ο Ασράφ Γκάνι έφυγε με αυτοκίνητα γεμάτα χρήματα”

Ο Ασράφ Γκάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου, καθώς οι Ταλιμπάν συνέχιζαν την σαρωτική επέλασή τους στη χώρα και κατέλαβαν τελικά την ίδια μέρα την πρωτεύουσα Καμπούλ. Πλέον, οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.
Τις προηγούμενες μέρες, πηγή είχε αποκαλύψει στο Sputnik ότι ο Ασράφ Γκάνι βρισκόταν στο Ομάν. Οι πληροφορίες περί παρουσίας του Γκάνι στο Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν έχουν διαψευστεί επίσημα από τις αρχές αυτών των κρατών.
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από την Καμπούλ ο Ασράφ Γκάνι μίλησε στο Sputnik εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γκάνι έφυγε από την Καμπούλ συνοδεία αυτοκινήτων που ήταν γεμάτα με χρήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα χρήματα που μετέφερε έμειναν στο αεροδρόμιο.
Εντωμεταξύ, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, καταγράφηκαν δραματικές στιγμές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς πλήθος Αφγανών κατέφυγε εκεί προσπαθώντας να διαφύγει από τη χώρα.
Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, βάσει όσων ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να έχει καταστεί σαφές εάν τα άτομα αυτά έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς ή από ποδοπατήματα.
Χθες, οι Ταλιμπάν παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση που θέλουν να σχηματίσουν, αλλά αναφερόμενοι και στον ρόλο των γυναικών στις περιοχές που διοικούνται από τους Ταλιμπάν.
* Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχoυν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας