Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον εισαγγελέα

913
Κατονόμασε νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα και, εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία, φέρεται να γνωρίζει και σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε για τρεις ώρες στον εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη και ζήτησε και από άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Χρυσή Ολυμπιονίκης κατονόμασε και μια άλλη αθλήτρια από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Η Σοφία Μπεκατώρου έγινε η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και κατέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος, εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία, είπε στον εισαγγελέα όσα γνωρίζει και για μια άλλη σεξουαλική κακοποίηση, κατονομάζοντας και συναθλήτριά της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει και θέμα παραγραφής, αφού πρόκειται για περιστατικό μεταγενέστερο το οποίο μπορεί ποινικά να διερευνηθεί.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως όταν ήταν 21 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και ανέφερε λεπτομέρειες στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας