Σουδάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

777
σουδάν

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν έπειτα από την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν σε μια νέα προσπάθεια να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η επίθεση έγινε ενάντια σε χιλιάδες διαδηλωτές που συνέχισαν για τέταρτη μέρα καθιστική διαμαρτυρία στο Χαρτούμ έξω από το κτίριο του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Νωρίτερα την Τρίτη οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν δύο φορές να διαλύσουν τους χιλιάδες συγκεντρωμένους, χρησιμοποιώντας φορτηγά για να εισέλθουν στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Μια επιτροπή Σουδανών γιατρών, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο, όποτε και ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 5 στρατιώτες, ενώ τουλάχιστον 150 έχουν τραυματιστεί.

Στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στο Σουδάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 7 άνθρωποι και συνελήφθησαν άλλοι 2.496, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο επίσης ανέφερε ότι 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους 3 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 19 Δεκεμβρίου. Διοργανωτές των διαδηλώσεων ανεβάζουν τον απολογισμό σε περίπου 70 νεκρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας