Σοκ Τουρκίας: Καταργούμε “θαλάσσια Συνθήκη Σεβρών”-12ν.μ από Ρόδο το Oruc-Reis

960
Oruc-Reis

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis βρέθηκε μια ανάσα από το νησί της Ρόδου, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επισκέπτεται σήμερα Κυριακή την κατεχόμενη Αμμόχωστο στην Κύπρο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στα 12 μίλια από τη Ρόδο έφτασε το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis

Συγκεκριμένα, το Oruc Reis βρέθηκε 12 μίλια ανατολικά του ελληνικού νησιού, όπως φάνηκε από την ιστοσελίδα marinetraffic.com. Ήδη πλέει νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου. Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστηρίζει ότι το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και έχει συλλέξει ελπιδοφόρα δεδομένα. “Όπως πριν από 100 χρόνια σκίσαμε την Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα σκίζουμε τη Συνθήκη των Σεβρών που θέλουν να μας επιβάλουν στη Γαλάζια Πατρίδα” δήλωσε ο Ντονμέζ.

“Τον Οκτώβριο, η Ελλάδα προχώρησε σε 42 παραβιάσεις από αέρος, 7 παραβιάσεις από θαλάσσης, 15 παρενοχλήσεις αεροσκαφών και 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν νησιά με “αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς” κατά παράβαση Διεθνών Συμφωνιών” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Καρά.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται, από πολλούς, με τη σημερινή φιέστα που ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος στα Βαρώσια της κατεχόμενης Κύπρου. “Πυρά” κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας ως “πρωτοφανή πρόκληση” το προγραμματισμένο “σόου” του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας