Μητσοτάκης: Σπεύδει να βγάλει τελειωμένη την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

1071
μητσοτάκη

Ήξεις αφίξεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο «Μακεδονικό», καθώς στην αρχή είπε «η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφή της» και μετά επιχειρώντας να το «μαζέψει» επειδή θα δημιουργούνταν μεγάλος θόρυβος είπε πως «εάν κυρωθεί η συμφωνία από την Βουλή τότε παράγονται έννομα αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν»

Πάντως είναι πάγια θέση της ΝΔ και όχι μόνο του αρχηγού της αλλά και πολλών στελεχών της στα τηλεοπτικά πάνελ ότι η υπογραφή παράγει ήδη αποτελέσματα τα οποία δεσμεύουν την χώρα ( ; ), αν όχι νομικά, γιατί πράγματι η συμφωνία πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική βουλή για να ισχύσει και να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αλλά πολιτικά καθώς δεσμεύει τη χώρα στα μάτια των ξένων και την αφήνει εκτεθειμένη σε διεθνείς πιέσεις.

Όπως είπε και ο ΓΓ Γενς Στόλτενμπεργκ «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τη συμφωνία. Διότι η αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα εξαρτάται, φυσικά, από το ότι παραμένει αφοσιωμένη στις διεθνείς συμφωνίες που έχει συνάψει.»

Οπότε ακόμα κι αν η συμφωνία απορριφθεί από την ελληνική βουλή και τα Σκόπια δεν μπουν στο ΝΑΤΟ τώρα, η χώρα θα συναντήσει τεράστιες πιέσεις από τους «συμμάχους» της να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ίσως ακόμα χειρότερους όρους από τους σημερινούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, πως εάν η συμφωνία δεν έχει έρθει στην Βουλή προς κύρωση μέχρι γίνουν εκλογές τότε δεν θα κυρωθεί από την επόμενη Βουλή. Αλλά από την στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί, κυρώνεται ταυτόχρονα και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, τότε το ζήτημα του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει!!!

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει».

Βέβαια αυτό δεν έχει καμία συνάφεια με τις χθεσινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη όταν χαρακτήρισε «βαριά σκιά» για τη Μακεδονία την συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, λέγοντας ταυτόχρονα πως τα Σκόπια θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν η συμφωνία δεν περάσει από την ελληνική Βουλή η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή.

Είναι προφανέστατο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει απλώς πολιτικό παιχνίδι με τη Συμφωνία των Πρεσπών και παίζει το κρυφτό μόνο και μόνο για να αρπάξει την πρωθυπουργική καρέκλα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ΝΑΤΟϊκότερος του ΝΑΤΟ, είναι εξίσου φανατικός με τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Αλ. Τσίπρα. Ίσως και παραπάνω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας