Σοκ από Τουρκία: Ετοιμάζει γεωτρύπανο για έρευνες νοτίως της Κρήτης

976
τουρκία

Η επόμενη κίνηση της κατοχικής Τουρκίας είναι να στείλει στην περιοχή της Κρήτης ερευνητικό σκάφος. Κι αυτό γιατί θέλει αμέσως μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη να κάνει κινήσεις εδραίωσης των νέων παράνομων δεδομένων. Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος της Κύπρου”, το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή γεωτρύπανου, πλην όμως αυτό φαίνεται ότι δεν θα γίνει σύντομα. Την ίδια ώρα, προφανώς και με τις κινήσεις αυτές επιδιώκει να ανιχνεύσει τις αντιδράσεις και τις αντοχές της Αθήνας. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως η Άγκυρα θα επιδιώξει βαθμηδόν να στρατιωτικοποιήσει την ένταση.

Παράλληλα με τις σχεδιαζόμενες κινήσεις στην περιοχή της Κρήτης, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παράνομες ενέργειές τους στην κυπριακή ΑΟΖ. Δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά σκάφη συνεχίζουν τις εργασίες τους.

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν από κοντά τις τουρκικές προκλήσεις και σχεδιάζουν αντιδράσεις. Η απάντησή τους προφανώς και θα πρέπει να ενοχλήσει ή και να προκαλέσει κόστος στην κατοχική δύναμη. Μια τέτοια κίνηση είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Θα συνιστά ένα τετελεσμένο από ελλαδικής και κυπριακής πλευράς, που θα συνάδει πλήρως με το διεθνές δίκαιο. Μια κίνηση που δεν θα μπορεί να ανατραπεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας