Σοβαρή κρίση Ρωσίας-Τουρκίας λόγω Ουκρανίας, ενώ ΗΠΑ αναγνωρίζουν γενοκτονία Αρμενίων

511
ενώ ΗΠΑ αναγνωρίζουν γενοκτονία Αρμενίων

Μεγάλη ένταση έχουμε ξαφνικά μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας μετά την “κυβίστηση”Ερντογάν σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, η οποία κινείται σε ραγδαία μετωπική σύγκρουση σε Ουκρανία-Κάυκασο-Μάυρη Θάλασσα.

Η Άγκυρα τόνισε στην Μόσχα ότι η ρωσική πλευρά δεν πρέπει να κουνάει το δάκτυλο στην Τουρκία για την παράδοση drone και άλλων συστημάτων στην Ουκρανία, αφού παλαιότερα η Ρωσία είχε παραδώσει αντιαεροπορικά και άλλα συστήματα στην Ελλάδα, τα οποία προορίζονταν κατά της Τουρκίας.   

Τούρκοι διπλωμάτες μετέφεραν στην Μόσχα “μήνυμα” απαιτώντας από την ρωσική ηγεσία  να μην ασχολείται πλέον “με τα θέματα της Άγκυρας”.

Μετά τη δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ ότι οι ενέργειες της Τουρκίας σχετικά με την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτες, είχαμε μια πολύ σκληρή αντίδραση από την Τουρκία, με έναν μάλλον αγενή τρόπο.

Οι Τούρκοι απαιτούν από την Μόσχα “να μην χώνει την μύτη της στις υποθέσεις της Άγκυρας και να μην προσπαθεί να την απειλήσει (ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εξέλαβαν το σχόλιο του Μπορίσοφ ως απειλή ή τελεσίγραφο).

Όπως προκύπτει από το υλικό που δημοσιεύθηκε από το τουρκικό κανάλι “Haber7”, οι Τούρκοι διαμύνησαν στους Ρώσους το γεγονός ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει πριν αρκετά χρόνια οπλικά συστήματα αιχμής στην Ελλάδα, με σκοπό αυτά να χτυπήσουν τουρκικά μαχητικά.

«Θα ρωτήσουμε την αρκούδα τι θα κάνουμε; Όταν οι Ρώσοι πουλούσαν όπλα στους Έλληνες, προσβληθήκαμε; Πουλάτε όπλα σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν θέλετε να αφήστε την Τουρκία να  πουλήσει τα δικά της. Δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος”, διαμηνύθηκε στον Ρώσο Αντιπρόεδρο δηλώνουν  Τούρκοι ειδικοί.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν ανακοίνωσε κανένα επίσημο σχόλιο για την δήλωση του Μπορίσοφ, η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων μέσω της κλιμάκωσης της κατάστασης στη Συρία.

Ειδικοί εκτιμούν ότι στην Συρία οι Ρώσοι το επόμενο διάστημα ενδέχεται να κτυπήσουν εκτός τις δυνάμεις των φιλότουρκων Τζιχαντιστών και τουρκικές δυνάμεις, αφού όπως προκύπτει από πληροφορίες του συριακού τύπου οι Τούρκοι επεκτείνονται συνεχώς στο έδαφος της Βόρειας Συρίας, και αυτό η ρωσική πλευρά δεν θα το επιτρέψει επουδενί.

Όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα που δεν είναι γνωστά, οδηγούν τους ειδικούς να δηλώσουν ότι πλέον Ρωσία και Τουρκία ευρίσκονται απέναντι η μία στην άλλη, με την Μόσχα να αντιδρά δυναμικά το επόμενο διάστημα με επίκεντρο την Α.Μεσόγειο και την Μαύρη θάλασσα.

Δεν γνωρίζουμε το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, αλλά όλα δείχνουν στο συριακό έδαφος θα έχουμε το πρώτο ημίχρονο της στρατιωτικής αναμέτρησης των δύο πλευρών, ενώ το δεύτερο ημίχρονο θα παιχθεί στην Μαύρη θάλασσα και κυρίως στα Στενά του Βοσπόρου, στα οποία ο Ερντογάν προορίζει προς “πώληση” για να σωθεί ο ίδιος και η χώρα που καταρρέει  καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας