Σκόπια: ”Μακεδονία του Ίλιντεν” και φουλ στο ΝΑΤΟ;

3245
πγδμ

Δεν ξέρουμε πόσο βάσιμες είναι οι πληροφορίες που φέρουν ως ενδεχόμενη “λύση” για το όνομα της γείτονος το “Μακεδονία του Ίλιντεν”.

Mια τέτοια “λύση” , πολύ περισσότερο όταν δεν συνοδεύεται με ουσιαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, στις λειτουργίες της εκπαίδευσης και τον δημόσιο λόγο στην FYROM που θα ακυρώνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αλυτρωτικές βλέψεις, δεν μπορεί να διασφαλίσει καμιά θετική διέξοδο στις σχέσεις των δυο χωρών.

Άλλωστε, το ‘‘Μακεδονία του Ίλιντεν” είναι το φύλο συκής για το σκέτο, “Μακεδονία”, όπου θα χρησιμοποιείται για λόγους οικονομίας όχι μόνο στο εσωτερικό της FYROM αλλά και διεθνώς.

Όλα δείχνουν ότι Τσίπρας και Ζaev σπεύδουν όπως-όπως και άρον-άρον να μπαλώσουν τα αμπάλωτα, μόνο και μόνο για να χωθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ και να πάρει το εισιτήριο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΕΕ.

Όλα τούτα, αν και εφόσον επισυμβούν, θα συνιστούν άκρως αρνητικές, έως επικίνδυνες, εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τον λαό της γειτονικής χώρας.

Μια “λύση”, όπως αυτήν που προετοιμάζεται, το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει είναι να ΝΑΤΟ-ποιήσει ακόμα περισσότερο, την περιοχή, να καταστήσει τα Σκόπια ευρωατλαντικό προτεκτοράτο, που επιβιώνει χάρις στην κηδεμονία των ΗΠΑ, υποτασσόμενο στα πιο τυχοδιωκτικά του σχέδια, ενώ η Ελλάδα θα βλέπει τα εθνικά της συμφέροντα να γίνονται άθυρμα στα χέρια του κάθε αλλοπρόσσαλλου Trump.

Η περιοχή μας δεν χρειάζεται ”λύσεις” που θα δυναμιτίζουν περαιτέρω την προοπτική της και θα την καθιστούν μια ελεγχόμενη αποικιακή ζώνη.

Τ.Κ.

 

2 Σχόλια

  1. Ούτε το “Μακεδονία” σκέτο, ούτε “του Ίλιντεν” είναι το πρόβλημα για το λαό μας σε σχέση με τους γείτονες Σλαβο-Μακεδόνες. Ό,τι και να λέει η εθνικιστική αστική “μας” προπαγάνδα και υπαρκτό έθνος είναι και ιστορία έχουν και αξιοπρέπεια ώστε να μην αρνηθούν το όνομά τους. Και …σιγά τον …επεκτατισμό τους!! Αυτοί είναι υπό αίρεσιν από Αλβανούς, Βούλγαρους και Σέρβους. Σιγά μην πάρουν ποτέ την ελληννική Μακεδονία! Το πραγματικό πρόβλημα και για τον ελληνικό και για το σλαβομακεδόνικο λαό είναι ότι ακόμα μια χώρα των Βαλκανίων παραδίδεται βορά στο ΝΑΤΟ, στους γιάνκηδες ιμπεριαλιστές και πιθανότατα και στην ευρω-ένωση του σάπιου καπιταλισμού. Άλλο ένα κράτος μεταβάλλεται σε υποχείριο και εξάρτημα των ιμπεριαλιστών δολοφόνων και μάλιστα με όρους σκέτου προτεκτοράτου. Αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον αγώνα για μια νέα επανάσταση και επανοικοδόμηση του Σοσιαλισμού στα Βαλκάνια και την Ευρώπη! Αυτό είναι το πρόβλημα, φίλοι της ΛΑΕ και της ΙΣΚΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας