Βρετανία: Οι Εργατικοί καταγγέλουν παραπλάνηση της κοινής γνώμης για Σκριπάλ

1826
βάρος

Βολές αντάλλαξαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και εκ των ηγετικών στελεχών των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την αντίδραση του Λονδίνου σε αυτήν.
Ο Τζ. Κόρμπιν κατηγόρησε τον Μπ. Τζόνσον ότι «παραπλάνησε την κοινή γνώμη» όταν ισχυρίστηκε πως το εργαστήριο Πορτ Ντάουν των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν «κατηγορηματικό» για την προέλευση του νευροτοξικού παράγοντα από τη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας απάντησε ότι, με τις επιθέσεις του ενάντια στην κυβέρνηση, ο κ. Κόρμπιν παίζει «το παιχνίδι της Ρωσίας».
«Η μορφή της Ρωσίας ως κράτους, οι αποδείξεις για προηγούμενες δολοφονίες από πλευράς Μόσχας, η άποψη του προέδρου της Ρωσίας ότι οι προδότες πρέπει να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο, μαζί με πληροφορίες από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, μάς οδήγησαν στην θέση ότι πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας ο ένοχος είναι η Ρωσία», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Γουάλας.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από την Άγκυρα, την Τετάρτη, είχε αρνηθεί για ακόμη μία φορά την ευθύνη της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας Σκριπάλ και είχε καλέσει να επικρατήσει γύρω από το ζήτημα η «κοινή λογική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας