Σκουρλέτης, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο

1414
αγώνας

Συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά ο διάλογος – φαρσοκωμωδία του υπουργού Εσωτερικών και της πλειοψηφίας των διοικήσεων ΚΕΔΕ/ΕΝΠΕ.
Ένας διάλογος, που αυξητικά τροφοδοτείται από μια τεχνητή επικοινωνιακή πόλωση, με την οποία επιχειρείται να επισκιαστούν οι ουσιαστικές ταυτίσεις των δύο πλευρών.
Από τη μια, ο βασικός υπεύθυνος της κατακρεούργησης του ιστορικού θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή η κυβέρνηση, ο υπουργός και οι πολιτικές που εφαρμόζει, παίζει με το χαρτί του εκλογικού συστήματος, για να αποκρύψει την ουσία του θεσμικού πλαισίου, που είναι οι περικοπές των πόρων, η επιβάρυνση των πολιτών και η σκληρή επιτροπεία επί του θεσμού.
Ταυτόχρονα δε, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση, ως πιόνι πολιτικών και εκλογικών σχεδιασμών.
Από την άλλη, οι πλειοψηφίες των ΚΕΔΕ/ΕΝΠΕ, υποταγμένες και αποδεχόμενες το διαρκές μνημονιακό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στη χώρα, με την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόξου “Μένουμε Ευρώπη” και με την συνεπικουρία των “προσκεκλημένων” Ευρωπαίων ομοϊδεατών τους,  οραματίζονται ένα μοντέλο με περισσότερο νεοφιλελεύθερο “κάρβουνο”.
Σε ένα τοπίο, όπου σημερινή κυβέρνηση και λοιπά μνημονιακά κόμματα, αποδείχτηκαν οι πιο υπάκουοι υπηρέτες της επιτροπείας στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών και στην εξυπηρέτηση των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων, το μέλλον της Αυτοδιοίκησης είναι προδιαγεγραμμένο.
Δεν αλλάζει με την “κοπιαστική” προσπάθεια των “αντιμαχόμενων” πλευρών, να τετραγωνίσουν τον κύκλο της σκληρής επιτροπείας.
Αλλάζει μόνο με το σπάσιμο αυτού του κύκλου, την επάνοδο του λαϊκού παράγοντα στο πολιτικό προσκήνιο, την ήττα αυτών των πολιτικών, την διεκδίκηση μιας Αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων.
Με ένα πολιτικό μέτωπο, που οι εργαζόμενοι, οι μαχόμενοι αιρετοί και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
*Ο Τάσος Κανταράς είναι υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας