Σκοτώθηκε Ρώσος υπουργός ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου

647
Σκοτώθηκε Ρώσος υπουργός

Τη ζωή του έχασε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας Γεβγκένι Ζίνιτσεφ, κατά τη διάρκεια άσκησης.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείo RIA και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O υπουργός έχασε τη ζωή του ενώ λάμβανε μέρος σε διυπουργικές ασκήσεις στη ζώνη της Αρκτικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο επικεφαλής του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, Γεβγκένι Ζίνιτσεφ, πέθανε τραγικά κατά την προσπάθεια να σώσει μια ανθρώπινη ζωή καθώς βρισκόταν στο Νόριλσκ κατά τη διάρκεια των διυπηρεσιακών ασκήσεων για την προστασία της Αρκτικής ζώνης από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ζίνιτσεφ γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1966 στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS. Εργάστηκε στις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας από το 1987, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας ασφαλείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ζίνιτσεφ κατείχε τη θέση του υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων από τις 18 Μαΐου 2018, υπηρετώντας στις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μιχαήλ Μισούστιν.

Είχε υπηρετήσει και ως επικεφαλής της FSB (διαδόχου της σοβιετικής KGB) στον θύλακα του Καλίνινγκραντ μεταξύ 2015 και 2016.

Ο κ. Ζινίτσεφ “βρισκόταν στο άκρο ενός ψηλού απότομου βράχου μαζί με έναν εικονολήπτη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε στο νερό”, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram της αρχισυντάκτριας του τηλεοπτικού δικτύου RT.

“Κανείς δεν πρόλαβε να αντιληφθεί πότε ο Ζινίτσεφ έπεσε στο νερό, αφού ο εικονολήπτης που γλίστρησε συνεθλίβη στα βράχια”, διευκρίνισε.

Ο Ζινίτσεφ ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, πιστός φίλος και εξαιρετικός επαγγελματίας, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεγράφημα που έστειλε στους συγγενείς του υπουργού που πέθανε νωρίτερα σήμερα.

Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι ήταν σοκαρισμένος από την τραγική είδηση ​​του θανάτου του Ζινίτσεφ και εξέφρασε “ειλικρινή συλλυπητήρια και λόγια υποστήριξης αυτήν την πένθιμη ώρα”, όπως γράφει το TASS.

“Χάσαμε έναν πραγματικά άξιο στρατιωτικό, έναν σύντροφο, ένα άτομο με μεγάλη εσωτερική δύναμη, θάρρος και γενναιότητα. Για μένα, ο θάνατός του αποτελεί μια ανεπανόρθωτη προσωπική απώλεια. Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια μαζί. Πάντα ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ πάνω του σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση”, ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε ότι ο Ζίνιτσεφ αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας και του λαού. “Σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή, χωρίς δισταγμό, πήρε το ρίσκο, πέθανε, κάνοντας το καθήκον του μέχρι τέλους. Θα κρατήσουμε στην καρδιά μας τη φωτεινή ανάμνηση του Γεβγκένι Νικολάεβιτς Ζίνιτσεφ”, πρόσθεσε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας