Σκηνικό έντασης με τους μουσουλμάνους Ρόδου και Κω επιδιώκει η Άγκυρα

1542

Με… αθέμιτες επιδιώξεις εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σε… παραδιπλωματικό επίπεδο η γείτονα χώρα, στήνοντας εκτός από σκηνικά υποτιθέμενης έντασης και… χιλιο-παιγμένα επεισόδια, περί… καταπιεζόμενης τουρκικής μειονότητας στα νησιά της Ρόδου και της Κω.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες, η Άγκυρα δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού μετά την Θράκη, επιχειρεί αντίστοιχα να εξαπλώσει –τάχα- την επιρροή της και στα νησιά μας.
Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο πανίσχυρος Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος κατάγεται από τη Ροδόπη και αποτελεί δεξί χέρι του Tayyip Erdogan, ακολουθώντας την πάγια τακτική της χώρας του, επιχειρεί να χειραγωγήσει τους µουσουλµάνους που ζουν στη Ρόδο και την Κω.
Πριν από λίγες ηµέρες στην Άγκυρα στήθηκε ένα περίεργο σκηνικό µε πρωταγωνιστή τον κ. Cavusoglu και µέλη του «Συλλόγου Μουσουλµάνων Κω Αδελφότης» και του «Συλλόγου Μουσουλµάνων Κω Αδελφοσύνη», που έγιναν δεκτοί µε ενθουσιασµό από τους οικοδεσπότες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης Απόδηµων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, ήταν τόσο ευτυχής για τη συνάντηση αυτή, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Τwitter:
«Σήµερα υποδεχτήκαµε στην Άγκυρα τους οµογενείς µας που ήρθαν από Ρόδο και Κω και απομακρύνανε τη νοσταλγία. Τους ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη».
Επί της ουσίας, πρόκειται για τις ίδιες ανοησίες που αναμασούν εδώ και χρόνια ακροδεξιοί κύκλοι της Τουρκίας, περί καταπιεζόμενης τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα αγνοώντας ότι οι μουσουλμάνοι που μένουν στα νησιά μας, είναι πραγματικά αδελφωμένοι με τους Χριστιανούς εδώ και πολλές δεκαετίες και οι οποίοι έχουν μάθει να κρατούν αποστάσεις και να αγνοούν τέτοιου είδους σκοπιμότητες και κραυγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας