Σκηνές χάους στον Έβρο. Στρατιωτικές ασκήσεις σήμερα με πραγματικά πυρά

1139
μελισσοκομείο

Σκηνές χάους συνεχίζουν να εκτυλίσσονται για μια ακόμα μέρα στον Έβρο με χιλιάδες πρόσφυγες να στοιβάζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα και τους αστυνομικούς να τους απωθούν κάνοντας ακόμα και χρήση χημικών.

Ωστόσο, χημικά δεν χρησιμοποιούν μόνο οι ελληνικές δυνάμεις, αφού την Κυριακή Τούρκοι φέρονται να έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones.

Παράλληλα, πρόσφυγες πετούσαν και πέτρες ή καδρόνια στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, αστυνομικοί συνέλαβαν 98 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα, από την Εθνική στις Καστανιές προς την Ορεστιάδα, πάνω από την οποία περνούν συνεχώς ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής του Δ᾽ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά σχεδόν σε όλη την συνοριογραμμή με την Τουρκία, στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατός προβαίνει σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, σε βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εν λόγω στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενέκρινε και το ΚΥΣΕΑ.

Με την τακτική αυτή, επισημαίνεται, πρόκειται να δοθεί ηχηρό μήνυμα από τον στρατό, δηλώνοντας τη παρουσία του, χωρίς να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο, αφού οι ασκήσεις δεν συνιστούν επιθετική τακτική, τουλάχιστον επίσημα.

Είναι μία τακτική που ακολουθεί κατά κόρον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στις ζώνες θερμού ενδιαφέροντος για να δηλώσει παρουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας