Σκανδαλώδης παροχή 117 εκατ. ευρώ από τη Δούρου στην Εκκλησία

2653
σκανδαλώδης

Θα μπορούσε να ήταν σκάνδαλο καραμπινάτο, αν δεν ήταν απολύτως νομότυπη διαδικασία. Χωρίς, εντούτοις, να χάνει το χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους πρόκλησης προς το δημόσιο αίσθημα.

Ο λόγος για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα της Περιφέρειας Αττικής, την οποία η Ρένα Δούρου επιδίωκε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά τελικά δημοσιοποιήθηκε από αυτούς τους οποίους ευεργέτησε.

Πρόκειται για την εκκλησιαστική ιεραρχία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα εκτενή αναφορά για τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Περιφέρεια Αττικής, με συνολικό ποσό 117 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ενίσχυση φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, για την αποπεράτωση ναών κ.λπ. κ.λπ.

Ναι! Σε μια εποχή που ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός ζει με στερήσεις, μέρος από τα χρήματά του που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής δίνεται στην Εκκλησία, με την αμύθητη περιουσία!

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, η Ρένα Δούρου, που μόλις πριν μια βδομάδα αποκαλύφθηκε ως χρηματοδότρια της Cosco, προκειμένου να κατασκευάσει προβλήτες για κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά, από τις οποίες η κινέζικη εταιρεία θα θησαυρίζει επί δεκαετίες, η ίδια που χρηματοδότησε τον μεγαλοαπατεώνα Μελισσανίδη για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και στις δύο αυτές περιπτώσεις και δείχνοντας την πλήρη αποκοπή της από κάθε αντίληψη αισθητικής του χώρου και σεβασμού της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας, δεν διστάζει να αναπτύσσει τις προσωπικές της σχέσεις ακόμη και με την εκκλησιαστική ιεραρχία.

Η Ρένα Δούρου, ελπίζοντας να αποφύγει τις νομικές συνέπειες για τον θάνατο μιας εκατοντάδας ανθρώπων, δεν διστάζει να υφαίνει το δίχτυ της μελλοντικής προσωπικής της καριέρας, διαμορφώνοντας όρους στήριξης από ποικίλες πλευρές, διαχειριζόμενη το δημόσιο χρήμα σαν να επρόκειτο για κληρονομιά του παππού της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας