ΣΙΔΕΝΟΡ: Ο αγώνας συνεχίζεται!

1195
σιδενορ

Ένα μήνα αγωνιστικών κινητοποιήσεων συμπλήρωσαν οι μεταλλεργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας χθες μεγάλη εορταστική εκδήλωση.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της 15ήμερης διαθεσιμότητας που τους έθεσε η εργοδοσία, επιστρέφουν στη δουλειά, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την υπογραφή ΣΣΕ που να ικανοποιεί τις διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για ΣΣΕ με 6% αύξηση τον πρώτο χρόνο και 8% το δεύτερο χρόνο, επίδομα βάρδιας 130 ευρώ, αύξηση του μισθού για τους νεοπροσληφθέντες, που σήμερα είναι πολύ χαμηλός (600 ευρώ με τις βάρδιες) και μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, καθώς, όπως είπαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν 5 σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

Την Τρίτη, τελευταία μέρα της διαθεσιμότητας, έξω από την πύλη του εργοστασίου όπου βρίσκονται καθημερινά στο πλαίσιο των 4ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, έστησαν ένα γλέντι. Για να σηματοδοτήσουν ότι επιστρέφουν στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά, αισιόδοξοι για την πορεία του αγώνα τους, ενισχυμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης των συναδέλφων τους άλλων κλάδων.

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΣΙΔΕΝΟΡ, ευχαρίστησε για το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται και επανέλαβε την απόφαση των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα. Κατήγγειλε ότι η απόφαση της εργοδοσίας να τους θέσει σε διαθεσιμότητα αποτελεί ουσιαστικά ουσιαστικά λοκ άουτ, είναι παράνομη, παράτυπη, καταχρηστική και πάνω από όλα εκδικητική. Αποτελεί κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης, που είδε ότι δεν έπιασαν τα εξώδικα και οι απειλές που εξαπέλυσε για να κάμψει τον αγώνα τους.

Όπως είπε, «η ελληνική πολυεθνική, όντας μεγαθήριο, παίζει το φτωχαδάκι για να μη μας δώσει ένα ψίχουλο πίσω από όλα αυτά που εδώ και 10 χρόνια μας έκοψε. Τις επενδύσεις εκατομμυρίων που έκανε, τις έβγαλε από τις θυσίες τις δικές μας. Δεν αντέχουμε παρακάτω και δεν θέλουμε παρακάτω.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι αγώνας αντοχής. Και έχουμε συναποφασίσει ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Στον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Ενωμένοι συνεχίζουμε. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα νικήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας