«Σημείο μηδέν»!-Ισραήλ: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στο Ιράν»-Αντίποινα ετοιμάζει η Τεχεράνη

515
Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στο Ιράν

Το Ιράν είναι παγκόσμιο και περιφερειακό πρόβλημα και ισραηλινή πρόκληση» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Μπένυ Γκαντς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Ιράν και ότι πρέπει να υπάρξει παγκόσμια απάντηση στην απειλή που θέτει η Ισλαμική Δημοκρατία.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ισραηλινό τάνκερ στα ανοικτά των ακτών του Ομάν.

Το Ισραήλ, μαζί με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν κατηγορήσει την Τεχεράνη για την επίθεση στο ισραηλινό τάνκερ Mercer την περασμένη εβδομάδα που σκότωσε δύο άτομα – τον Ρουμάνο καπετάνιο και ένα Βρετανό μέλος του πληρώματος. Το Ιράν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο περιστατικό.

“Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί στο Ιράν, ναι”, δήλωσε ο Γκαντς στο Ynet την Πέμπτη.

“Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να αναλάβουμε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. Ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση εναντίον του Ιράν τώρα”, πρόσθεσε, σε σχόλια που τουίταρε ο δημοσιογράφος του Ynet, Attila Somfalvi.

Ο Γκαντς είπε επίσης στην εφημερίδα ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να αμφισβητήσει το Ισραήλ σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των δυνάμεών του στον Λίβανο, της ανάπτυξης πολιτοφυλακών στη Συρία και το Ιράκ και τη διατήρηση των υποστηρικτών του στην Υεμένη. «Το Ιράν είναι παγκόσμιο και περιφερειακό πρόβλημα και ισραηλινή πρόκληση», είπε.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε «συνεχιζόμενες συζητήσεις με τους συμμάχους μας στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, λέγοντας ότι υπάρχει μια διεθνής αντίδραση που περιλαμβάνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «στις πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις».

“Γνωρίζουμε ότι όταν η παράταξη «Ισλαμική Τζιχάντ» στη Γάζα εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, το κάνουν με την υποστήριξη και την παρότρυνση της Ισλαμικής Δημοκρατίας”, δήλωσε ο Γκαντς.

Τα σχόλιά του έρχονται την ημέρα που ο σκληροπυρηνικός Εμπραχίμ Ραΐσι ορκίστηκε ως νέος Ιρανός πρόεδρος και επαναλαμβάνουν την ισραηλινή θέση ότι είναι έτοιμος να χτυπήσει εναντίον του Ιράν.

Πιθανή επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός Αντιστράτηγος Αβίβ Κοτσάβι δήλωσε τον Ιανουάριο ότι οι δυνάμεις του έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για μια πιθανή επίθεση εναντίον του Ιράν.

Την Τετάρτη, ο γενικός διοικητής του Σώματος Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, Χοσεΐν Σαλάμι, εξέδωσε προειδοποίηση προς τις χώρες που απειλούν το Ιράν-ιδιαίτερα το Ισραήλ.

“Δεν υπάρχει καμία ενέργεια, από οποιονδήποτε εχθρό σε οποιοδήποτε σημείο και με οποιοδήποτε εύρος, που να είναι ανεκτή και δεν θα μας ωθήσει να δείξουμε μια αυστηρή και αποφασιστική απάντηση”, είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με το Al Jazeera .

Η αναπληρώτρια πρέσβειρα του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Ζάχρα Ερσάντι, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Τεχεράνη ήταν πίσω από την επίθεση στο πλοίο.

Είπε σε επιστολή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ “έχει μακρά σκοτεινή επίθεση στην επίθεση σε εμπορικά πλοία και πολιτικά πλοία”, ανέφερε το Associated Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας