Σε φιάσκο κατέληξε η προβολή ουκρανικής ναζιστικής ταινίας, παρουσία Πάιατ

2585
προβολή

Σε φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη προβολή της φιλοναζιστικής ταινίας “Μύθος” στον “Δαναό”, που διοργάνωσε η ουκρανική πρεσβεία, σε άμεση συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ήδη από την προηγούμενη μέρα ο κινηματογράφος είχε κατεβάσει την προβολή από την ιστοσελίδα του, ενώ τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω διαδικτύου είχε δεχτεί δεκάδες μηνύματα αποδοκιμασίας, ως συνέπεια της καμπάνιας μποϊκοτάζ από αντιφασίστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Χθες, Σάββατο 13 Απριλίου, ώρες πριν από τη προβολή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει τον χώρο έξω και γύρω από τον κινηματογράφο.

Εντούτοις, δεκάδες αντιφασίστες, μεταξύ των οποίων και μέλη του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού (ΠΑΚΣ), ενημέρωναν με προκήρυξη και τηλεβόα όσους, έχοντας δει τη διαφήμιση, πήγαιναν να δουν την ταινία, χωρίς να ξέρουν το περιεχόμενό της.

Όταν ενημερώνονταν για τον ναζιστικό προσανατολισμό της ταινίας, έφευγαν, και τελικά η προβολή έγινε για λιγότερα από 50 άτομα, στο σύνολό τους μέλη του προσωπικού των πρεσβειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, που η παρουσία του αποδεικνύει και πόσο σημαντική ήταν για τις ΗΠΑ η προβολή της συγκεκριμένης ναζιστικής ταινίας. Όπως και πόσο μεγάλο υπήρξε το φιάσκο της αποτυχίας να προσελκυστεί κοινό, ως συνέπεια της καμπάνιας και παρουσίας αντιφασιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας