Σε πύρινο κλοιό η χώρα-Φωτιές σε Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία, Αχαϊα, Κω

517
Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Σε συνθήκες πρωτοφανούς καύσωνα και με ισχυρούς ανέμους κατά τόπους, η χώρα βρίσκεται και στον κλοιό που προκαλούν πυρκαγιές που ξεσπούν διαρκώς από τον ένα μέχρι το άλλο άκρο της Ελλάδας.

Πέραν της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη Αττικής, πυρκαγιές μαίνονται στην Εύβοια, την Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αχαϊα και την Κω.

Εκκενώσεις στην Εύβοια

Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν  οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

  • Οι εντολές των πυροσβεστών έχουν προληπτικό χαρακτήρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και παραθεριστές πού βρίσκονται εκεί.

Πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί είδαν τις φλόγες να περνούν τις πρώτες ζώνες άμυνας και να κατευθύνονται προς τους οικισμούς και για αυτό έδωσαν την εντολή για εκκένωση.

Στην περιοχή έσπευσαν  πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από την Εύβοια όσο και από γειτονικούς νομούς καθώς κρίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

  • Η περιοχή είναι δασώδης, οι άνεμοι ισχυροί και οι συνθήκες είναι ιδανικές για την επέκταση της φωτιάς ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η κινητοποίηση των δυνάμεων που υπήρξε νωρίτερα σήμερα για τη φωτιά στα Κριεζά έφερε αποτέλεσμα που μέσα σε λίγα λεπτά μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση και πλέον η φωτιά δεν εμπνέει κίνδυνο αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στα όρια με την περιοχή του Αγίου Θωμά.

Σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ με εννέα οχήματα υδροφόρες και 30 άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά η οποία αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Αρχικά την πυρόσβεση ενίσχυσε το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο μόλις τώρα αποσύρθηκε καθώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κρίθηκαν κατάλληλες να δράσουν μόνες τους.

Σε επιφυλακή βρίσκεται όμως το ελικόπτερο Ericson που σταθμεύει στα Χανιά.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά και στην Λακωνία

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Αναζωπύρωση πυρκαγιάς στη Μεσσηνία

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι».

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο νησί της Κω, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Φωτιά στην πόλη της Κω

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Μαρμαρωτό” στην πόλη της Κω, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για τον άμεσο περιορισμό της.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας