Σε ηγέτη «μπανανίας» παρέπεμπε η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

682
παρέπεμπε η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη

Θλίψη σε πλήθος Ελλήνων προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ», αφού τους έκανε να αισθάνονται σαν κάτοικοι μπανανίας της Λατινικής Αμερικής ή προτεκτοράτου της Καραϊβικής. 

Ειδικά το στιγμιότυπο όπου ο πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό συναντιέται στο αεροπλανοφόρο με χαμηλόβαθμους Αμερικανούς ναύτες (οι οποίοι τον αντιμετώπιζαν με χαλαρότητα) φορώντας το καπελάκι που του έδωσαν και ένα φτηνό αναμνηστικό άλμπουμ προκαλεί κατάθλιψη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

Μάλιστα το αεροπλανοφόρο δεν έδεσε στον Πειραιά αλλά στην Κρήτη. Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μπήκε σε αεροπλάνο και πήγε μέχρι την Κρήτη για να συναντήσει χαμηλόβαθμους ναύτες των ΗΠΑ.

Αν αυτό δεν δίνει εικόνα ηγέτη μπανανίας της Λατινικής Αμερικής τότε δεν ξέρουμε τι δίνει.  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αποκαλεί τους Έλληνες «ζητιάνους» πρώην στέλεχος της πρεσβείας των ΗΠΑ.

​Εμείς προσωπικά δεν θυμόμαστε άλλος πρωθυπουργός να έχει ανεβεί σε πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ για να συναντηθεί με… χαμηλόβαθμο προσωπικό. Δηλαδή ο ανθυπασπιστής του Ναυτικού των ΗΠΑ είναι ίσος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας; 

Επίσης τον συνόδευαν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, μάλλον για να μη χάσουν κι αυτοί «την τιμή», ενώ παρών ήταν φυσικά ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.  

Άραγε γιατί δεν επισκέφτηκαν τότε και το γαλλικό αεροπλανοφόρο που «Σαρλ ντε Γκολ» που ήταν στην Κρήτη πριν δύο βδομάδες, ή τα ιταλικά ελικοπτεροφόρα που εμφανίζονται ανά καιρούς;

Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει «καλή εντύπωση» στην Ουάσιγκτον ας έστελνε τον υφυπουργό Άμυνας να τον «ξεναγήσουν», αλλά να πηγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο υπουργός Άμυνας να συναντηθούν με… ναύτες ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η κυβέρνηση Τσίπρα -που μόνο αντιαμερικανική δεν τη λες- όταν ήρθε η ναυαρχίδα του 6ου στόλου «USS Mount Whitney» στη Θεσσαλονίκη έστειλε την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ.Νοτοπούλου, δεν πήγε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Άμυνας. 

Ολόκληρο το βίντεο της θλιβερής επίσκεψης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας