Σε επίπεδα 1999 τα έσοδα τουρισμού ακόμα και μετά το εμβόλιο

946
Σε επίπεδα 1999 τα έσοδα τουρισμού

Παντελώς ανεπαρκή -όπως αναμενόταν- κρίνονται τα έσοδα της φετινής τουριστικής σεζόν για την Ελλάδα και παντελώς αδύνατο να σώσουν τη χώρα από την οικονομική καταστροφή που έρχεται τον Σεπτέμβριο. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung τα έσοδα φέτος θα φτάσουν μόλις στο 40% του του 2019 (18 δισ. ευρώ), δηλαδή περίπου 7 με 7,5 δισεκατομύρια ευρώ. Ο ελληνικός τουρισμός με τους χειρισμούς της κυβέρνησης έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999(!), γιατί από το 2000 που τα έσοδα μετριούνται με ευρώ, κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα: 

«Ωστόσο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιτευχθεί και πάλι το επίπεδο πριν από την κρίση. Το 2019 τα έσοδα ήταν 18 δισεκατομμυρία ευρώ. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος μόνο το 40 % του 2019», σημειώνει το δημοσίευμα.

Φυσικά η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό το φιάσκο ξεκινώντας από το lockdown και τις σκληρές απαγορεύσεις που κράτησαν μέχρι τον Ιούνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος τον Ιούνιο είχε 790 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, όταν τον Ιούνιο του 19 ήταν 2,5 δισ.

Αυτό που πραγματικά «τελείωσε» τον ελληνικό τουρισμό ήταν το καταστροφικό lockdown της Μυκόνου που «βούλιαξε» και τον Ιούλιο, καθώς η είδηση μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο κι έφερε ανασφάλεια συνολικά για τη χώρα, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις !

Επιπλέον με τις συνεχείς εξαγγελίες κυβέρνησης και λοιμωξιλόγων για Lockdown δημιουργήθηκε μεγάλη ανασφάλεια με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερες ακυρώσεις. Φυσικά οι 10-15 ημέρες που απομένουν δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να μαζέψουν τη ζημιά, την οποία θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός από Σεπτέμβριο, με την οικονομική του αφέμαξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας